Συνάντηση εργασίας Γιώργου Λεονταρίτη με τη Δήμαρχο Σίφνου

Newsroom
09/02/2021 15:07
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη είχε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε:

1ον να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του αντικειμένου του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Απολλωνίας και Αρτεμώνα Δ. Σίφνου» και σε περιοχές που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη και

2ον η εκπόνηση μελέτης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό τμήμα του δρόμου από τις Καμάρες έως την Απολλωνία.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τη Δήμαρχο Σίφνου για μία σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που έχουν προβλεφθεί για το νησί οι οποίες αφορούν:

*στο πολύ μεγάλο έργο οδοποιίας που προγραμματίζεται να εκτελεστεί στο νησί στο αμέσως προσεχές διάστημα (ύψους 750.000€),

*στην έγκριση που πήρε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η εκπόνηση της μελέτης για τη διάβρωση της παραλίας του Πλατύ Γιαλού Σίφνου,

*σε έργα καθαρισμού και αποκατάστασης ρεμάτων (για τα οποία θα διατεθούν 600.000€),

*σε έργα συντήρησης των σχολικών κτιρίων (Γ’ Φάση) και

*στην πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του νησιού με την τοποθέτηση χλοοτάπητα, πυλώνων ηλεκτροφωτισμού για τη διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων, την κατασκευή εξεδρών και αποδυτηρίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και για ακόμη μία φορά, διαπιστώθηκε το πνεύμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σίφνου, με την κα Ναδάλη να εκφράζει την ικανοποίησή της για τη γόνιμη συζήτηση που είχε με τον κ. Λεονταρίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Στην προσοδοφόρα συνάντηση που είχαμε με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη συζητήσαμε διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα της Σίφνου. Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την αδιάλειπτη και καθοριστικής σημασίας στήριξη και καθοδήγησή του στις προσπάθειές μας. Επίσης, ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, γιατί τείνει πάντοτε ευήκοα ώτα στα αιτήματά μας και συμβάλλει ενεργά στην υλοποίησή τους. Είμαι πεπεισμένη ότι με τη συνεχή και πάντοτε άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια θα επιλυθούν βασικά ζητήματα που ταλανίζουν το νησί».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: «Είμαστε παρόντες καθημερινά σε όλα τα νησιά μας και απαντάμε με έργα στα προβλήματά τους. Ιδιαίτερα στα πολύ μικρά νησιά εντείνουμε τις προσπάθειες, ώστε να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις τους σε σοβαρά έργα υποδομής (π.χ. αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, κ.ά.). Η αγαστή συνεργασία μας με τη Δήμαρχο και το Δήμο Σίφνου συνεχίζεται με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού».

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*