Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Σίφνο για δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Newsroom
11/12/2020 23:01
 
 
 

 

Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται την Κυριακή στη Σίφνο για τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ στην Απολλωνία (ΜΑΡΟΥΣΑ).

Ο δήμος Σίφνου προτρέπει τους πολίτες να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό σημειώνοντας ότι «η διενέργεια των τεστ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι σημαντικός παράγοντας για τον καλύτερο έλεγχο της διασποράς της νόσου και για το σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών μας».

Ο δήμος Σίφνου απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση:

– στο προσωπικό του Δήμου και όλων των Υπηρεσιών της Σίφνου
– στο προσωπικό των κάθε είδους συνεργείων, τοπικών ή μη, που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο νησί
– στο προσωπικό των καταστημάτων τροφίμων, λιανικής και χονδρικής, και των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται ως delivery (κατ’ οίκον διανομή) ή ως take away (παραλαβή από το κατάστημα),
– στους εκπαιδευτικούς
– σε όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι υποχρεωμένοι από τη φύση της δουλειάς τους να εργάζονται με φυσική παρουσία στον επαγγελματικό τους χώρο και να έρχονται σε επαφή με κόσμο.

«Επισημαίνουμε ότι η διαδικασία είναι σύντομη και απλή και ότι με τη συγκεκριμένη μέθοδο ελέγχου το αποτέλεσμα προκύπτει άμεσα» υπογραμμίζει ο δήμος επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν χρειάζεται πανικός αλλά συνεργασία».

«Με συντονισμένες ενέργειες θα τα καταφέρουμε
• Με αυτοπεριορισμό
• Με διακοπή -για όσο διάστημα χρειαστεί- των επαφών μας ακόμα και με άτομα του στενού κοινωνικού μας κύκλου
• Με την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων
• Με συστηματική χρήση μάσκας
• Με τήρηση των αποστάσεων
• Με αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής» σημειώνει.

Σχετικά με τη διενέργεια των τεστ, υπενθυμίζεται ότι:

• Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
• Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον με αυτοκίνητο και η δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από αυτό.
• Για τη μετακίνησή προς και από το χώρο διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων, θα πρέπει να έχει σταλεί προηγουμένως sms με τον αριθμό «1» στο 13033.

«Η ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαφύλαξη της υγείας όλων» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο δήμος Σίφνου.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*