Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία: «Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη Σέριφο με τα ζώα»

κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων
Newsroom
19/06/2020 13:05
 
 
 

 

Επιστολή προς τον δήμαρχο Σερίφου Κώστα Ρεβύνθη απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, στην οποία θίγεται η «προκλητική αδράνεια» του Δήμου για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

-Ως Ομοσπονδία με καταστατικό σκοπό την ευημερία των ζώων στη χώρα μας και την προστασία τους έχουμε δυστυχώς πολλές φορές λάβει καταγγελίες για την προκλητική αδράνεια του Δήμου, διαχρονικά αλλά και τώρα, αναφορικά με τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις σας απέναντι στα αδέσποτα ζώα

-Την δε περίοδο που και τα ζώα δοκιμάστηκαν από την πανδημία ο Δήμος Σερίφου ήταν από τους λίγους εκείνους Δήμους που δεν επέδειξαν στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στα πεινασμένα ζώα και δεν διέθεσαν από τον προϋπολογισμό τους ούτε ένα ευρώ για την σίτιση τους παρά τις εκκλήσεις των φιλόζωων πολιτών του νησιού σας, τις δικές μας προσπάθειες και βεβαίως την επιστολή προτροπής του Υφυπουργού κ. Λιβάνιου.

-Να επισημάνουμε, ότι το ποσό των 100 ευρώ σε τροφή ήταν προσφορά στο Δήμο σας επιχειρηματία μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών animalsolidarity.

-Βεβαίως και θα γνωρίζετε τις υποχρεώσεις των Δήμων απέναντι στα αδέσποτα που απορρέουν, ως προείπαμε από τον νόμο 4039/12, οι οποίες δεν είναι αντικείμενο επιλογή σας ή όχι αλλά νομικής υποχρέωσής σας την οποία οφείλετε να κάνετε πράξη.

-Αρνούμαστε να πιστέψουμε καταγγελίες που φτάνουν σε μας, ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ερωτώμενος, ότι τα ζώα, τα αδέσποτα ζώα, δεν είναι προτεραιότητα του Δήμου και γι αυτό δεν ασχολείται με το θέμα.

-Μπορεί να μην είναι προτεραιότητα, αν και θα έπρεπε, είναι όμως, αρέσει δεν αρέσει, υποχρέωση, η μη τήρηση της οποίας επιφέρει ποινικές κυρώσεις.

-Επίσης αν λάβουμε υπόψη μας και τις μαρτυρίες δημοτών σας, ότι η παράνομη στάση του Α.Τ Σερίφου στο θέμα της σίτισης των αδέσποτων και όχι μόνο -συνημμένα η επιστολή μας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες Αρχές- έχει τη σύμφωνη γνώμη και την παρότρυνση κυρίως του Αντιδημάρχου σας, τότε κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη Σέριφο με τα ζώα και θα πρέπει να αλλάξει άρδην.

-Είναι πραγματικά λυπηρό και παθογενές να μην ασχολείται ο Δήμος σας με τις εκατόμβες δηλητηριασμένων ζώων, να μην τον ακουμπά ή δολοφονία της ίδιας της ζωής και να την προσπερνά με αδιαφορία η Δημοτική σας Αρχή.

-Επειδή δε η ελπίδα είναι που μας κρατά δυνατούς και ζωντανούς θέλουμε να πιστεύουμε , ότι αυτή η επιστολή μας θα γίνει εφαλτήριο αλλαγής της πολιτικής του Δήμου σας απέναντι στα ζώα.

-Ως πολύ νέος άνθρωπος οφείλετε για ένα παραπάνω λόγο να παραδώσετε μαθήματα πολιτισμού στους δημότες σας. Τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Σέριφο με τα ζώα είναι ντροπή όχι μόνο για το νησί αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

-Σας επισυνάπτουμε επίσης το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και της Ομοσπονδίας μας σε Ημερίδα στην Αθήνα το 2016 για τις δράσεις που θα πρέπει να κάνει ένας Δήμος, αν θέλει να σταματήσει το άθλιο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων, τη βαριά κακοποίηση αυτών που πολλές φορές φτάνει μέχρι την αποτρόπαια, ειδεχθή και βασανιστική θανάτωσή –δολοφονία τους.

-Ομοίως επισυνάπτουμε δύο αφίσες τις οποίες θα παρακαλούσαμε κάνοντας μια νέα αρχή να εκτυπώσετε και διακινήσετε στο νησί. Η μία είναι μία αφίσα του Δήμου Αθηναίων, όπου θα αντιληφθείτε την τεράστια διαφορά δράσης και αντίληψης για τα ζώα του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας με την δική σας.

-Τα προτεινόμενα στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ και της ΠΦΠΟ έχουμε όλη τη καλή διάθεση να τα κουβεντιάσουμε μαζί σας, στην απευκταία δε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Ευχαριστούμε και αναμένουμε νέα σας.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

(Visited 266 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*