Σαντορίνη: Δελφίνια βγήκαν στα ρηχά εκεί που σκάει το κύμα- Επιχείρηση διάσωσης (φώτος+video)

Newsroom
10/01/2021 21:17
 
 
 

 

Μπροστά σε ένα απροσδόκητο συμβάν βρέθηκαν κάτοικοι της Σαντορίνης στην παραλία Περίσσα το απόγευμα της Κυριακής…

Δύο δελφίνια είχαν βγει στα ρηχά (το ένα εκεί που έσκαγε το κύμα) υποδηλώνοντας ότι είχαν κάποιο πρόβλημα. Οι κάτοικοι του νησιού που εντόπισαν τα δυο δελφίνια, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμεναρχείου Θήρας ενώ άμεση ήταν η επικοινωνία και με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων».

Ένα δίκτυο αποτελούμενο από κτηνιάτρους, δύτες, εθελοντές και φιλόζωους δημιουργήθηκε, ώστε να παρασχεθεί κάθε βοήθεια που μπορεί να χρειάζονταν τα πανέμορφα θηλαστικά της θάλασσας.

Όπως ανέφερε στέλεχος του Λιμενικού της Σαντορίνης στο naxostimes.gr το μικρότερο δελφίνι, γύρω στις 19:30 είχε αρχίσει να απομακρύνεται και λίγο αργότερα, όπως διαπίστωσε δύτης απομακρύνθηκε σιγά σιγά και το μεγαλύτερο. Ωστόσο, όπως επισήμανε, οι περιπολίες στην περιοχή συνεχίζονται για παν ενδεχόμενο.

«Το μικρό φαινόταν να κολυμπά κανονικά, ωστόσο πήγε πιο βαθιά και δεν το βλέπαμε πλέον. Το μεγάλο άρχισε να βγαίνει εκεί που έσκαγε το κύμα. Μια, δύο, στο τέλος δε μετρούσαμε πια. Κάθε φορά το σπρώχναμε όπως-όπως στο νερό, κολυμπούσε λίγο, στο τέλος πάλι έξω. Κάποια στιγμή φάνηκε να τα καταφέρνει καλύτερα αλλά δεν ξεμάκραινε από την ακτή. Μείναμε μέχρι να έρθει βοήθεια. Σε λίγο, ανέλαβαν οι ειδικοί. Οι Λιμενικοί, οι δύτες, ο πρόεδρος των ψαράδων…» σημειώνει ο άνθρωπος που με την οικογένεια του εντόπισε τα δελφίνια.

Ίσως να είχαν εγκλωβιστεί …ή ήταν άρρωστα

Όπως ανέφερε στο naxostimes.gr εκπρόσωπος του «Αρίων» πρόκειται για δύο μικρά ζωνοδέλφινα, το ένα μήκους περίπου 1,20 μ. και το άλλο λίγο μικρότερο τα οποία βρέθηκαν να κολυμπούν στα ρηχά είτε γιατί αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους είτε λόγω της ιδιαιτερότητας της θαλάσσιας περιοχής (υπάρχουν πολλές πλάκες), σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Ίσως να είχαν εγκλωβιστεί λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής. Υπάρχουν πολλές πλάκες στη θάλασσα… σε συνδυασμό και με τον άσχημο καιρό. Ίσως όμως να είναι άρρωστα, γιατί τα δελφίνια όταν νιώθουν άρρωστα πολλές φορές κατευθύνονται στα ρηχά» τόνισε η εκπρόσωπος του «Αρίων» στο naxostimes.

Τα δύο δελφίνια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «Αρίωνα» φαίνεται να είναι νεαρά σε ηλικία και το μικρότερο να «συνόδευε» το λίγο μεγαλύτερο που ίσως να είχε σοβαρότερο πρόβλημα.

Πάντως το ενδιαφέρον του νησιού ήταν τεράστιο για τα δύο πανέμορφα θηλαστικά και δε σταματά εδώ, αφού η περιοχή θα παρακολουθείται για τυχόν επιστροφή τους και ανάγκη βοήθειας.

*φωτογραφίες video: Ανδρέας Βλάχος

(Visited 605 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*