Επίσκεψη Λεονταρίτη στη Σαντορίνη – Αυτοψία στα έργα οδικού δικτύου σε Μονόλιθο και Αθηνιό

Newsroom
16/10/2020 10:48
 
 
 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη πραγματοποιεί από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Με την άφιξή του στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, πραγματοποίησε αυτοψία στα δύο μεγάλα έργα αποκατάστασης του δρόμου στην περιοχή του Μονόλιθου (που ήδη ολοκληρώθηκε) και του δρόμου του Αθηνιού (που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου).

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δώσαμε λύση σε δύο μεγάλα προβλήματα της Σαντορίνης, τα οποία παρουσίαζαν πάρα πολλές δυσκολίες από τεχνικής πλευράς. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και είμαστε έτοιμοι να τα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία».

Ειδικότερα για το έργο στον – κομβικής σημασίας – δρόμο του Αθηνιού, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή παρέμβαση, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει το λιμάνι της Σαντορίνης με το οδικό δίκτυο του υπόλοιπου νησιού» και κατέληξε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το άγχος και η αγωνία μας για την επικινδυνότητα του δρόμου και το ενδεχόμενο κατάρρευσης τμημάτων του, με ορατό τον κίνδυνο να αποκοπεί η πρόσβαση από και προς το λιμάνι, επιφέροντας καίριο πλήγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί πλέον ανάμνηση».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη, ο κ. Λεονταρίτης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τον Έπαρχο κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Αντώνη Σιγάλα, προκειμένου να εξεταστούν από κοινού όλα τα θέματα που απαιτούν την παρέμβαση της Περιφέρειας και τη συνέργεια των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για την προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*