VIDEO: Στη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα του τουρισμού

Newsroom
13/06/2020 14:19
 
 
 

 

«Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο καλοκαίρι. Η πρόθεση μας είναι να υποδεχθούμε επισκέπτες χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλειά μας» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη, όπου βρίσκεται για να εγκαινιάσει το άνοιγμα του τουρισμού, μετά την επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Ο πρωθυπουργός μετά την άφιξη του στο νησί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας μαζί με τον υπουργό Υγείας από όπου έστειλε μήνυμα εγρήγορσης για να κερδηθεί το στοίχημα των θερινών διακοπών αλλά χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

Στο χαιρετισμό του προς το προσωπικό του νοσοκομείου στάθηκε στην επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας στην χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τους επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Επίσκεψη στο Ακρωτήρι

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, από όπου και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι»
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δηλώνοντας στη συνέχεια πως η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από αυτό το εμβληματικό νησί τη Σαντορίνη, που είναι γνωστή όχι μόνο για το ηλιοβασίλεμά της αλλά και για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς της χώρους.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να εγκαινιάσει από τη Σαντορίνη, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, δεν είναι τυχαίο. Με την κίνηση αυτή θα θελήσει να δώσει το στίγμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, τη στιγμή που η βαριά βιομηχανία της χώρας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

Ψήφισμα στον πρωθυπουργό θα επιδώσουν οι Εποχικοί Επαγγελματίες της Οίας

«Η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού σε ένα μέρος είναι πάντα τιμητική, αρκεί πέρα από εθιμοτυπική ή επικοινωνιακή να δίνει και λύσεις, να απαντάει σε προβλήματα και να ακούει τους πολίτες και όχι μόνο τους κομματικούς φίλους» σημειώνει σε δήλωση του από τη Σαντορίνη ο Δρ Αντώνης Γάκης Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που δημοσιεύει το κάλεσμα των εποχικών επαγγελματιών της Οίας για ειρηνική αλλά δυναμική συγκέντρωση παράδοσης ψηφίσματος στον πρωθυπουργό.

Οι επαγγελματίες της Οίας θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 19:30 στο Santowine προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι Εποχικοί Επαγγελματίες καλούν «όλους τους πολίτες της Σαντορίνης να ενώσουν την φωνή τους μαζί με τη δική μας, ζητώντας την αρωγή της Πολιτείας σ’ αυτή την τραγική στιγμή που έχει περιέλθει ο τουρισμός. Αρωγή που χρειάζονται όχι μόνο οι Εποχικοί Επαγγελματίες της Οίας, αλλά όλο το νησί μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του και τους σκληρά εργαζόμενους του. Θα σας περιμένουμε».

(Visited 324 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*