VIDEO – Σαντορίνη: Ακούραστοι εθελοντές προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη

εθελοντές στη Σαντορίνη
Newsroom
31/03/2020 01:43
 
 
 

Καθημερινή δράση έχουν αναλάβει εθελοντές στη Σαντορίνη προκειμένου να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν ανθρώπους του νησιού που έχουν ανάγκες τις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού και του «Μένουμε Σπίτι».

Η Εθνοφυλακή, το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα, υπάλληλοι του δήμου Θήρας κ.ά. έχουν γίνει μια γροθιά με ένα κοινό σκοπό: να βοηθήσουν ανήμπορους να εξυπηρετηθούν Σαντορινιούς.

Ψωνίζουν και μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και ότι άλλο τους ζητήσουν κυρίως ευπαθείς ομάδες, προκειμένου εκείνοι να μείνουν σπίτι και να μην κινδυνέψουν από τον φονικό ιό.

«Είμαστε 30-35 άτομα στη διάθεση του δήμου για να εξυπηρετήσουμε τους συμπατριώτες μας όπου μας χρειαστούν» δηλώνουν οι εθελοντές στην κάμερα του VOLKANO TV.
«Σκοπός μας είναι να νιώθουν ότι κάποιος είναι δίπλα τους. Ο κόσμος είναι φοβισμένος. Δεν έχει σημασία τόσο το φαγητό, όσο το αίσθημα της ασφάλειας» σημειώνουν.

Οι εθελοντές της Σαντορίνης έχουν προγραμματίσει βάρδιες προκειμένου να είναι στις επάλξεις όσο περισσότερες ώρες γίνεται και να πράττουν το κοινωνικό τους έργο.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*