Πάρος – διαμαρτυρία: ”ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν τα νησιά μας” 

Newsroom
12/02/2020 00:13
 
 
 

 

Στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά των Κυκλάδων και η Πάρος που διοργανώνει διαμαρτυρία την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα Πάρου ενάντια στις ανεμογεννήτριες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» με την Πεζοπορική του ομάδα «ΠΕΡΠΑΤΗΤΕΣ», φορείς και πολίτες της Πάρου  θα περπατήσουν για να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν: ”ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν τα νησιά μας”.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

Στο παρελθόν κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα νησιά μας. Αντισταθήκαμε σθεναρά σε εκείνους που επικαλούμενοι την προστασία του περιβάλλοντος θέλουν να μετατρέψουν τις Κυκλάδες σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ενέργειας, χωρίς να σέβονται την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά μας.

Παρά την «λάσπη» που δεχτήκαμε, αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά υπέρ ενός κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι σαν μέσο κερδοσκοπίας επιχειρηματικών ομίλων. Όμως αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι δεν γίνεται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας εκατοντάδων αιολικών πάρκων παγκοσμίως το αποτέλεσμα είναι μηδενική προσφορά στη μείωση του CO2 αντιθέτως η οικολογική καταστροφή στις περιοχές εγκατάστασής τους είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη, είναι μη ανακυκλώσιμες, η ενέργεια γίνεται όλο και ακριβότερη και οι επιπτώσεις στην υγεία είναι αναμφισβήτητες.

Το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας αποτελεί έναν υπέροχο τόπο για να ζούμε και ταυτόχρονα έχει ευνοήσει την ανάπτυξη του τουρισμού που έγινε η κινητήρια δύναμή μας. Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο!
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις και δεδομένα, που απαιτούν να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ, ενωμένοι, παρόντες, ανυποχώρητοι!

Το πρόγραμμα της δράσης:

Ξεκινώντας από το σχολείο Καμαρών στις 11.00π.μ., κατευθυνόμαστε προς τον ομώνυμο οικισμό και μέσω ενός όμορφου μονοπατιού (καθαρίστηκε πρόσφατα από τον τοπικό σύλλογο) ανεβαίνουμε στις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ. Εκεί θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση από τη “Δημοτική επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών” σχετικά με την εξέλιξη τού θέματος εν όψει της προβλεπόμενης τοποθέτησης των “τερατοανεμογεννητριών” και στη συνέχεια μέσω του τεράστιου αγροτικού δρόμου που διανοίχτηκε πριν από χρόνια για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, θα καταλήξουμε στο σχολείο Καμαρών. Μια πολύ εύκολη κυκλική πεζοπορία, μήκους 3χλμ. με υψομετρική διαφορά +/- τα 120 μ. Απαραίτητος εξοπλισμός τα πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο πλάτης, νερό και μια σοκολάτα. Άτομα κάτω τον 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται. Πληροφορίες από τον Ανδρέα Ραγκούση 6936142253 και από τον Νάσο Γρίβα 6974515482.

Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία μπορούν να έρθουν στον χώρο των α/γ με το αυτοκίνητό τους γύρω στις 12:00. Η αποχώρηση από τον χώρο θα είναι ομαδική, περιπατητές και αυτοκίνητα μαζί.

Επίσης στην επιστροφή στο σχολείο των Καμαρών έχει οργανωθεί λαϊκό γλέντι.

Για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων θα υπάρξουν και λεωφορεία από την Παροικιά και την Νάουσα στις 10:30 π.μ. και επιστροφή από το σχολείο Καμαρών στις 3:00μ.μ.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

(Visited 623 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*