Ο Δήμαρχος Μυκόνου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: «Κατορθώσαμε και φέτος να είμαστε στις πρώτες τουριστικές επιλογές»

Newsroom
28/09/2020 12:02
 
 
 

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, παρά τις υγειονομικές αντιξοότητες λόγω κορωνοϊού, η Μύκονος κατόρθωσε και φέτος να βρίσκεται στις πρώτες τουριστικές επιλογές εξέφρασε ο Δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς.

Σε δήλωση του με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο κ. Κουκάς εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι στο πλαίσιο που πλέον έχει καθορίσει ο covid-19, θα πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός στόχων και ενδυνάμωση κι άλλων δραστηριοτήτων (όπως π.χ. η πρωτογενής παραγωγή), ούτως ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κουκά:

Με αφορμή τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που ειδικά φέτος είναι αφιερωμένη στη σχέση του με την αγροτική ανάπτυξη θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Μύκονος αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό γιατί έχει κατορθώσει να συνδυάσει την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών με το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο. Κατορθώσαμε κι εφέτος να είμαστε στις πρώτες τουριστικές επιλογές.

Η σημερινή συγκυρία μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να ενδυναμώσουμε παράλληλα και άλλες δραστηριότητες, όπως την πρωτογενή παραγωγή, επιτυγχάνοντας στην πράξη τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, ενισχύοντας και την τοπική μας ταυτότητα.

Ο Δήμος Μυκόνου έχει στηρίξει έμπρακτα αυτόν τον προσανατολισμό και θα συνεχίσει να το κάνει. Αρχή μας, η Μύκονος πάντα μπροστά.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*