Δήμος Μυκόνου προς πολίτες: Διατηρείτε κλειστούς τους κάδους απορριμμάτων μετά τη χρήση

Ύρια κάδοι απορριμάτων
Newsroom
16/09/2020 17:13
 
 
 

Να διατηρούν τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων μετά τη χρήση τους κλειστά ενημερώνει και καλεί τους πολίτες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου.

«Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ουσιαστική συνεργασία Πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου η Υπηρεσία Καθαριότητας κάνει γνωστό ότι εφαρμόζει πλέον κατ´ εντολή του Κανονισμού της, τη χρήση των κάδων απορριμμάτων με κλειστά τα καπάκια, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των κάδων όπου τα καπάκια είναι σπασμένα.

Όπως εξήγεί, με κλειστούς τους κάδους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, διασφαλίζεται η καλύτερη υγιεινή των χώρων και αποτρέπεται η διάσπαρτη απόθεση των απορριμμάτων λόγω των ανέμων, τόσο γύρω από τους κάδους, όσο και στις γύρω περιοχές, ένα γεγονός που έχει προφανείς αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι κάδοι διαθέτουν πεντάλ ανοίγματος και κλεισίματος για καλύτερη και λειτουργική χρήση, οι πολίτες οφείλουν να διατηρούν τους κάδους απορριμμάτων μετά τη χρήση κλειστούς.

«Η έμπρακτη τήρηση βασικών και απλών κανόνων συμπεριφοράς αποτελεί δείγμα στοιχειώδους πολιτισμού, αλλά και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, τον τόπο μας και το περιβάλλον» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

(Visited 193 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*