Κωνσταντίνος Κουκάς: «Η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει η μόνη θωράκιση της δημόσιας εικόνας της Μυκόνου»

Κωνσταντίνος Κουκάς δήμαρχος Μυκόνου
Newsroom
20/08/2020 12:27
  •  
  •  
  •  

Αν και αναγνώρισε ότι τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν και για τη Μύκονο επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο όλους τους επαγγελματίες του νησιού, εντούτοις ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς συμπλήρωσε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει ο μόνος τρόπος που θα θωρακίσει τη δημόσια εικόνα του νησιού και θα λειτουργήσει ως εχέγγυο για την τουριστική σεζόν της επόμενης χρονιάς.

Ο κ. Κουκάς δεν παρέλειψε επίσης, να αναφέρει ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να πιέζει για ουσιαστική στήριξη όσων πλήττονται από τα μέτρα αυτά, η πιστή και αυστηρή εφαρμογή των οποίων θα πρέπει να διασφαλιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Μένουμε ψύχραιμοι, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα και προστατεύουμε την υγεία μας. Είμαι βέβαιος ότι με υπευθυνότητα και συνεργασία θα τα καταφέρουμε και πάλι» κατέληξε ο Κουκάς σε δήλωσή του, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Από την αρχή της έναρξης της πανδημίας, είμαστε σε επαφή και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για όλα τα μέτρα πρόληψης, καθώς και υγειονομικής αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid.
Με βάση την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η επιτροπή επιστημόνων εισηγήθηκε και η Πολιτεία αποφάσισε μετά τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, να εφαρμοστούν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο και στη Χαλκιδική.
Κατόπιν και επικοινωνίας που είχα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, με διαβεβαίωσε ότι αποκλειστικοί λόγοι για τη λήψη αυτής της απόφασης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία της υγείας των οικογενειών μας, αλλά και των επισκεπτών μας, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν την πιστή και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.
Αναμφισβήτητα, τα επιπλέον μέτρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο όλους τους επαγγελματίες του νησιού και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Όμως είναι βέβαιο, ότι η προστασία της δημόσιας υγείας, του πολυτιμότερου αγαθού, παραμένει η μόνη η οποία μπορεί να θωρακίσει τη δημόσια εικόνα του νησιού, να διασφαλίσει τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας, ακόμα και με περιορισμούς, και το κυριότερο να επιτρέψει μια καλύτερη τουριστική σεζόν την επόμενη χρονιά.
Άρα μένουμε ψύχραιμοι, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα και προστατεύουμε την υγεία μας.
Είμαι βέβαιος ότι με υπευθυνότητα και συνεργασία θα τα καταφέρουμε και πάλι.

(Visited 40 times, 1 visits today)