Η Ρήνεια μετρά τις πληγές της μετά την πυρκαγιά

Newsroom
21/06/2020 13:43
 
 
 

Μεγάλη καταστροφή για πολλές οικογένειες που διατηρούν παρτίδες στις Κάτω Δήλες έφερε η χθεσινή πυρκαγιά στη Ρήνεια.

Περίπου 2.000 στρέμματα βοσκοτόπων και πάνω από 500 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά, ενώ την τελευταία στιγμή σώθηκε δηλιανό χωριό στην περιοχή.

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για τους πληγέντες οι οποίοι αναζητούν πλέον περιοχές για την μεταφορά των ζώων τους μέχρι να μπορέσει και πάλι η γη τους να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια. Η καταστροφή ωστόσο είναι μεγάλη για την χλωρίδα της όλης περιοχής.

Περί τις 9 παρτίδες καταστράφηκαν ολοσχερώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αντίστοιχες οικογένειες και τα ζώα τους, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δήλου – Ρήνειας Γιώργος Συριανός. «Η καταστροφή στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρήνειας είναι τεράστια. Ο καιρός βοήθησε στην επέκταση της πυρκαγιάς καθώς γύριζε συνεχώς από βοριά σε νοτιά και σιρόκο με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε 3-4 μέτωπα και να μην μπορεί να σβήσει. Όταν το σπαρτό είναι ξερό, δεν το προλαβαίνεις. Ο καπνός ήταν πολύς και οδήγησε στο κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα πολλούς πολίτες που βοήθησαν στην κατάσβεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συριανός.

Στις Κάτω Δήλες, όπως ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή, οι παρτίδες έχουν καεί κάτι που σημαίνει μεγάλη καταστροφή για τις οικογένειες που τις διατηρούν, οι οποίες θα πρέπει να βρουν αλλού καταφύγιο και τροφή για τα ζώα τους φέτος. Ανάμεσα στις παρτίδες που έχουν καταστραφεί είναι ο Κερενάλε, η Πικραγγουριά, το Ντουμπάρι και το Μαρμαροκοποιό, ενώ από θαύμα σώθηκαν τα πρόβατα που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά τις συνθήκες της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

«Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Μυκόνου, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή του αεροπλάνου που βοήθησε στην κατάσβεση, τις τοπικές αρχές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, τους 4 πυροσβέστες που επιχείρησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, το Λιμεναρχείο, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και όλους τους Δηλιανούς που όλοι μαζί βοήθησαν στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς και στην κατάσβεσή της» αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δήλου – Ρήνειας, ο οποίος δηλώνει συγκλονισμένος από την μεγάλη ζημιά που έγινε στην περιοχή και στα μέλη του Συνεταιρισμού.
(Πηγή: mykonosdaily.gr)

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*