Πλήθος εργασιών από την ΔΕΥΑΜ κατά την περίοδο της καραντίνας

Newsroom
05/06/2020 5:56
  •  
  •  
  •  


Σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις υποδομές του δικτύου και σε κρίσιμες ενέργειες για την καλύτερη λειτουργία της προέβη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου κατά την περίοδο του lockdown.

Συγκεκριμένα:

1. Υλοποιήθηκε η αλλαγή όλων των εξωτερικών σωληνώσεων στο ταχυδιυληστήριο Άνω Μεράς.
2. Εισέρχεται στην τελική φάση η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Φιλόδημος και ξεκινάει άμεσα η αναβάθμιση του βιολογικού Αλεόμανδρας, ένα έργο πνοής για το νησί μας.
3. Πραγματοποιήθηκε επιμελής συντήρηση όλων των αντλιοστασίων, με σχολαστικό καθαρισμό. Συγκεκριμένα, απεγκακαταστάθηκαν όλες οι αντλίες, συντηρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στη θέση τους.
4. Προμηθεύτηκε η Υπηρεσία αντλίες και ανταλλακτικά σε ικανές ποσότητες, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια και να μην εισέρχεται η Υπηρεσία στη δυσάρεστη θέση να προμηθευτεί από την Αθήνα και το εκάστοτε πρόβλημα να χρονίζει μέχρι να επιλυθεί.
5. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του δικτύου αποχέτευσης μέσα στη Χώρα, σε σημεία που παρουσίαζαν συχνά προβλήματα εκμεταλλευόμενη η Υπηρεσία την απαγόρευση κυκλοφορίας.
6. Δημοπρατούνται άμεσα μελέτες για νέους καταθλιπτικούς αγωγούς.
7. Βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης.
8. Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι αποχέτευσης Άνω Μερας και βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην δημοπράτηση ενός βαρυσήμαντου έργου υποδομής και πάγιου αιτήματος των Ανωμεριτών.
9. Πραγματοποιούνται νέες συνδέσεις στο δίκτυο ύδρευσης, σε λελογισμένους χρόνους, εξυπηρετώντας τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας.
10. Αντικαταστάθηκαν το τελευταίο δίμηνο σαράντα πέντε (45) ρολόγια κατεστραμμένα.
11. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητα από οφειλές μεγαλοοφειλετών.
12. Σημειώνονται καθημερινά δυο με τρεις βλάβες στο δίκτυο, εξαιτίας της μικρής κατανάλωσης σε αντιδιαστολή με την μεγάλη πίεση. Επισκευάζονται όλες άμεσα οποία μέρα και στιγμή ειδοποιηθεί η Υπηρεσία.

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, όλους τους ιδιώτες που συνδράμουν, το Διοικητικό Συμβούλιο που με τις σχεδόν όλες ομόφωνες αποφάσεις του βοηθάει στο να γίνονται πράξη τα λόγια και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, που μας εμπιστεύεται και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθειά μας».

(φωτό αρχείου)

(Visited 42 times, 1 visits today)