Και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο

mykonos3
Newsroom
05/04/2020 12:46
  •  
  •  
  •  

 

To δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας του νησιού Ντίνα Σαμψούνη.

«Το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνεύσεων RNA για τον COVIT-19, επιβεβαιώθηκε 2ο κρούσμα στη Μύκονο από το Ινστιτούτο Παστέρ. Η ασθενής, βρίσκεται στο ΚΥ όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις. Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης των περιστατικών, ενημερώθηκαν οι  αρμόδιες αρχές δηλαδή ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας» σημειώνει η κ. Σαμψούνη και προσθέτει:

«Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης, σύμφωνα με την παραπάνω ΠΝΠ αποτελούν προσωπικά δεδομένα.
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι «καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων».
Δηλαδή, φορείς της ασθένειας ή όχι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αδιαπραγμάτευτα!
Πέρα όμως από την ασθένεια, απάνθρωπο και αποκαρδιωτικό είναι ότι πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία, στιγματισμός και παραβίαση όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης ενημέρωσης του κοινού, σε βάρος της «πρώτης» ασθενούς και της ευρύτερης οικογένειάς της.

Κάποιοι ξεχνούν μάλλον, ότι οποιαδήποτε αρρώστια ή ασθένεια είναι τρομακτική για αυτούς που έχουν προσβληθεί από αυτή, και οι οποίοι -όπως δυνητικά ο καθένας μας- είναι ακούσια θύματα που ποτέ δεν ήθελαν να αρρωστήσουν ή να θέσουν τη ζωή τους ή τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο.

Η ανθρωπιά μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλείται να πρωταγωνιστήσει, και μόνο τότε θα βγούμε νικητές, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ
Η Πρόεδρος της Δ.Ε του ΚΥ
Σαμψούνη Ντίνα».

Ανεστάλησαν όλες οι οικοδομικές δραστηριότητες στη Μύκονο

Μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στο «νησί των ανέμων», από την Πέμπτη με εντολή Νίκου Χαρδαλιά ανεστάλησαν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο για 14 ημέρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Μυκόνου να παραμείνουν σπίτι τους. Όπως είχε αναφέρει, εάν καταγραφούν νέα κρούσματα, τότε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

(Visited 431 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.