Κωνσταντίνος Κουκάς: “Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο”

Κωνσταντίνος Κουκάς
Newsroom
11/03/2020 16:52
 
 
 

 

Απάντηση στις φήμες για δήθεν κρούσματα κορωνοϊού στη Μύκονο, δίνει ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο κ. Κουκάς αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Μύκονο. Σε ότι αφορά την άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο νησί ενημερώνει ότι έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Η δήλωση του δημάρχου Μυκόνου:

Αναφορικά με τις ανεύθυνες φήμες για πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού στο νησί μας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις Αρχές – που είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιες για αυτό το ζήτημα- μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Μύκονο.

Σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου “LA BELLE DE L’ADRIATIQUE”, σας ενημερώνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Και αυτό φυσικά αφορά κάθε αντίστοιχη άφιξη κρουαζιερόπλοιου τις επόμενες εβδομάδες.

Η διαρροή ψευδών ειδήσεων εκτός από ανεύθυνη, είναι επιπόλαιη και άκρως επικίνδυνη. Τα fake news, είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας που διογκώνεται με τη χρήση των social media, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η διαρροή ψευδών ειδήσεων με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία και στον τουρισμό,
ενέχει και ποινικές ευθύνες.

Η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ αποτελούν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

(Visited 243 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*