Συνάντηση Κουκά με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Newsroom
15/06/2019 2:46
  •  
  •  
  •  

 

Mε την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο, συναντήθηκε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, για τα θέματα ασφάλειας που απασχολούν το νησί, ιδίως εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Η συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, η οποία προγραμματίστηκε μετά από αίτημα του δημάρχου Μυκόνου, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου με στόχο την πλήρη ενημέρωσή του αναφορικά με τις ενέργειες της Πολιτείας για την αναβάθμιση των πολιτικών για την ασφάλεια στο νησί.

Τα θέματα που τέθηκαν σε συζήτηση

Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν υπό συζήτηση αφορούσαν την αύξηση της αστυνομικής δύναμης στο νησί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καθώς και μια σειρά από επιχειρησιακά ζητήματα των ειδικών κλιμακίων της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Κουκάς επανέλαβε ότι προέχει η ρύθμιση των θεμάτων της ασφάλειας για το φετινό καλοκαίρι και σημείωσε για ακόμη μια φορά πόσο σημαντική είναι η διατήρησή της και τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνέχεια της ημέρας, συναντήθηκε με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γεροβασίλη, όπου συζήτησαν εκ νέου την ανάγκη για στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, τα γενικά ζητήματα της ασφάλειας στη Μύκονο, ενώ την ευχαρίστησε για την έγκριση και την πρόσφατη παραχώρηση ενός ολοκαίνουριου υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μυκόνου.

Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις, μαζί με το Δήμαρχο παρευρέθηκε η πρόεδρος της Κοινότητας Μυκονίων Μαρία Κουσαθανά.

Κωνσταντίνος Κουκάς: Τα θέματα ασφάλειας, θα παραμείνουν στην πρώτη θέση της ατζέντας μας

Αμέσως μετά τις παραπάνω συναντήσεις ο δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε:

«Συναντήθηκα εκ νέου με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ με στόχο να υπερτονίσω την ανάγκη χάραξης ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τα θέματα ασφάλειας στο νησί μας, τόσο για τους μήνες που διαρκεί η τουριστική περίοδος, όσο και για τους χειμερινούς μήνες.

Δεσμεύομαι, ότι και την επόμενη τετραετία, τα θέματα ασφάλειας, θα παραμείνουν στην πρώτη θέση της ατζέντας μας και της στρατηγικής μας, ενώ ευελπιστώ ότι μετά τις Εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα καταφέρουμε να δώσουμε οριστική λύση σε μια σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν το νησί μας τα τελευταία χρόνια και απαιτούν την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Κεντρικού Κράτους».

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.