Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Μήλο και Μύκονο

Άκης Αξαόπουλος
08/10/2019 22:20
 
 
 

 

Τη Μήλο και τη Μύκονο επισκέφτηκε διαδοχικά ο βουλευτής Κυκλάδων από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις των νησιών.

Πήρε μέρος στην τελετή βράβευσης της αφαλάτωσης Μήλου με το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2019 για το έργο «Αφαλάτωση θαλασσινού νερού για την παραγωγή πόσιμου με χρήση αιολικής ενέργειας».

Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στην «Αιολική Μήλου», θυγατρική της ITA Group, από την ADVANTAGE AUSTRIA, επίσημο εκπρόσωπο της αυστριακής οικονομίας και του αυστριακού εμπορίου στο εξωτερικό, ως ένα βιώσιμο και εξαιρετικό περιβαλλοντικό έργο. Πρόκειται για μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που λειτουργεί με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης (SWRO) ονομαστικής δυναμικότητας ίσης με 4.500 m3/την ημέρα και χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για την κάλυψη της ενεργοβόρου λειτουργίας της.

 

Στη Μύκονο παραβρέθηκε στα «Δήλεια», τους αναπτυξιακούς αγώνες για παιδιά έως 15 ετών που διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ο Α.Ο Μυκόνου. Συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση, καθώς φέτος δηλώθηκαν 450 συμμετοχές όχι μόνο από τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Συνεχάρη δε και τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες. Στο τέλος των αγώνων, δήλωσε «Είναι εξαιρετικά σημαντικό, δράσεις όπως τα «Δήλεια» να στηρίζονται έμπρακτα από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις αλλά και –κυρίως- σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές και τον αναγκαίο εξοπλισμό. Τα «Δήλεια» θα μπορούσαν να γίνουν διεθνείς αγώνες για τις ηλικίες αυτές, ελκύοντας αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο, διαφοροποιώντας το τουριστικό προϊόν της Μυκόνου. Σε μια περιοχή, όπως οι Κυκλάδες, με δυσκολίες συγκοινωνίας και πρόσβασης σε υπηρεσίες, ο κλασσικός αθλητισμός μπορεί να προσφέρει διεξόδους στα μικρά παιδιά και στους νέους και στις νέες και να διδάξει την ευγενή άμιλλα, το ομαδικό πνεύμα και τον υγιεινό τρόπο ζωής.»

Την Κυριακή το πρωί συμμετείχε μαζί με την Αναστασία Σαπουνά, μέλος της ΚΕ, το Μιχάλη Φραγκίσκο, γραμματέα της ΝΕΚ και την Άννα Μαυρουδή, πρώην περιφερειακό σύμβουλο, σε συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην Άνω Μερά, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής συζήτησης για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή οργανωτική ανασυγκρότηση συνεργασία με την Προοδευτική Συμμαχία. Στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, συζητήθηκαν τόσο τα βήματα προς το Συνέδριο όσο και ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας, καθώς και οι άξονες της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος, κατόπιν πρόσκλησης φορέων της Άνδρου, οι οποίοι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου διοργάνωσαν στο Κόρθι ενημερωτική συνάντηση για το μέλλον του νησιού σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες, στο Κόρθι, και λόγω της αδυναμίας του να παραστεί αυτοπροσώπως στο κάλεσμα αυτό, απέστειλε επιστολή στους φορείς της Άνδρου διατρανώνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συνίστανται αφενός μεν στην αξιοποίηση των ΑΠΕ στα πλαίσια ενός σαφώς καθορισμένου χωροταξικού σχεδιασμού και αφετέρου στην απόλυτη και διαχρονικά διατυπωμένη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα Βιομηχανικά Αιολικά Πάρκα στην Άνδρο και σε όλες τις Κυκλάδες, τα οποία είναι δυσανάλογα του μεγέθους των νησιών μας και θα καταστρέψουν ανεπιστρεπτί το ανάγλυφο, το μοανδικό τοπίο και φυσικό περιβάλλον και σε αρκετά σημεία την πολύτιμη χλωρίδα και πανίδα τους, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών, υπονομεύοντας απόλυτα κάθε σχεδιασμό βιώσιμης αειφορικής ανάπτυξης στα νησιά. Για το λόγο αυτό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, σε ανοικτή διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*