Λάμπουσα η Κέα γιόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Χαραλάμπη

Newsroom
13/02/2021 20:15
 
 
 

Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Κέας κ. Δωροθέου Β’, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος Κέας και με την προσεκτική παρουσία τους εντός και εκτός αυτού, οι Κείοι τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Χαραλάμπη.


Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αληθινή χαρά, την οποία μόνο ο Χριστός χαρίζει στους ανθρώπους και προέτρεψε τους παρισταμένους πιστούς, με την ελπίδα η οποία τροφοδοτεί τη χαρά, να ενισχύσουν την καρδιά τους, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στους ιατρούς και την επιστήμη, για να ξεπεραστεί η δύσκολη αυτή περίοδος της πανδημίας, ενώ τους ευχαρίστησε και για την προσέλευσή τους στο Ναό.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης η Δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, ο Αντιδήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λιμενάρχης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέας και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κείων και ολιγομελείς αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Κέας, με τις σημαίες τους και εκπαιδευτικούς.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας, μάλιστα, προσέφεραν στον κ. Δωρόθεο Β’ μία αγιογραφία του Αγίου Χαραλάμπους, που τα ίδια εφιλοτέχνησαν.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα και απένειμε το μετάλλιο της Μητροπόλεως στον επί δεκαετίες επίτροπο του ενοριακού ναού Αγίου Σπυρίδωνος με σημαίνουσα εκκλησιαστική διακονία Στέφανο Μαρκοπουλιώτη.


Στη συνέχεια και κατά παράκληση της Δημάρχου, προς αποφυγή συνωστισμού κατά την μετακίνηση προς το Δημαρχείο, ο Μητροπολίτης Σύρου-Κέας ευλόγησε εντός του Ναού την Βασιλειόπιτα του Δήμου Κέας και ευχήθηκε στη Δήμαρχο να έχει δύναμη και επιτυχία στο έργο της, και η Δήμαρχος αντιφώνησε και ευχήθηκε για την εορτή!


Στο πρόσωπο δε, των ολίγων μαθητών ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά της Κέας «καλή πρόοδο» και ο Άγιος Χαραλάμπης να γεμίζει καρδιά τους με χαρά, ώστε να λάμπουν τα πρόσωπά τους από αισιοδοξία και, απευθυνόμενους στους παρισταμένους, υπογράμμισε ότι «αυτά τα παιδιά μας δίνουν παράδειγμα θέλησης, καθώς κατόρθωσαν, υπό αντίξοες και με πρωτόγνωρους τρόπους, να συνεχίσουν τη μαθησιακή τους πορεία, διδάσκοντάς μας ότι μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους, ώστε να υπερβαίνουμε με επιτυχία τις δυσκολίες».

Τέλος, διένειμε στα παιδιά μικρές εικόνες των Τριών Ιεραρχών και τευχίδιο για την Ελληνική σημαία, τα οποία, διά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας, θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλους τους μαθητές του νησιού.


(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 73 times, 1 visits today)

14 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*