Επίσκεψη Δημάρχου και Επάρχου Κέας στη Σύρο για την επίλυση θεμάτων του νησιού

Newsroom
28/09/2020 11:47
 
 
 

Η μεταφορά μαθητών, ο καθαρισμός ρεμάτων, η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και η κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξαν η Δήμαρχος Κέας Ειρήνη Βελισσαροπούλου και ο Έπαρχος Γιάννης Ευαγγέλου σε συναντήσεις που είχαν με υπηρεσιακούς φορείς στη Σύρο.

Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών ήταν από ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζήτησαν εκτενώς η κα Βελισσαροπούλου και ο κ. Ευαγγέλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα ΚΥΑ ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των μαθητών των μικρών νησιών.

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος και ο καθαρισμός των ρεμάτων της Κέας, με τον κ. Λεονταρίτη να διαβεβαιώνει ότι άμεσα θα υπάρξει εργολαβία για την αντιμετώπιση του θέματος, ενώ στο προσεχές διάστημα θα συναφθούν συμβάσεις τριετούς διάρκειας για τον καθαρισμό των ρεμάτων. Επιπλέον, η Δήμαρχος έθιξε το πρόβλημα του Ξηροκάμπου που πλημμυρίζει με κάθε δυνατή βροχή και ζητήθηκε η συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Επόμενος σταθμός της Δημάρχου και του Επάρχου ήταν Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, ο δρόμος πρόσβασης του ΧΥΤΑ και η επερχόμενη δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην επίσκεψη αυτή, επ’ ευκαιρία της οποίας η κα Βελισσαροπούλου και ο κ. Ευαγγέλου εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους για το γεγονός ότι η παροχή στήριξης της Περιφέρειας στους μικρούς δήμους που δεν διαθέτουν Τεχνική Υπηρεσία (όπως ο Δήμος Κέας) λήγει στο τέλος του Νοέμβρη και δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα από την κεντρική κυβέρνηση για τη διάδοχη κατάσταση.

Τέλος, η Δήμαρχος επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί έθιξε ζητήματα, όπως η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες φέτος είναι λιγότερες από προηγούμενες χρονιές, καθώς και η δημιουργία τμήματος ένταξης και ολοημέρου, τα οποία είναι απαραίτητα. Επίσης, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητήθηκε το αίτημα των γονέων της Α’ Γυμνασίου να μοιραστούν τα παιδιά του τμήματος σε δύο μικρότερα.

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται για το νησί μας είναι διαρκής. Πολλές φορές ξεφεύγει από τις άμεσες δραστηριότητες του Δήμου, αλλά έτσι αισθανόμαστε την ευθύνη και με αυτή τη λογική συνεχίζουμε» δήλωσε σχετικά η κα Βελισσαροπούλου.
(Πηγή: kea.gr)

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*