Επίτιμος Δημότης Κέας ο Αθανάσιος Μαρτίνος (φώτος)

Newsroom
04/08/2020 10:44
 
 
 

Επίτιμο δημότη Κέας αναγόρευσε ο Δήμος Κέας τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, σε μια σεμνή τελετή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Καστριανής, ως αναγνώριση της γενναιόδωρης προσφοράς του ιδίου και της οικογένειάς του στο νησί.


Με το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, που τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Προσκυνήματος, την αναγόρευση τέλεσε η Δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, η οποία – κατά την ομιλία – της εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά, τόσο του κ. Μαρτίνου, όσο και του Μητροπολίτη Σύρου – Κέας κ. Δωρόθεου Β’, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.


Παράλληλα με την αναγόρευση, πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης του αύλειου χώρου του Ιερού Προσκυνήματος.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, η Ευρωβουλευτής κα Βίβιαν Ρεντινγκ, ο Έπαρχος Π.Ε. Κέας – Κύθνου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, εκπρόσωποι του κλήρου, των σωμάτων ασφαλείας και των συλλόγων του νησιού.

Παρούσα ήταν και η πλειονότητα όσων εργάστηκαν στο έργο της αποκατάστασης, καθώς και πλήθος κόσμου που – τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας – καταχειροκρότησε συγκινημένο τον κ. Μαρτίνο για την προσφορά του.


Η εκδήλωση έκλεισε με παράσταση των χορευτικών τμημάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας και του Συνδέσμου Απανταχού Κείων, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από Τζιώτες οργανοπαίχτες. Στον χώρο εκτέθηκε επίσης, εντυπωσιακή μακέτα των μαθητών του ΕΠΑΛ, που απεικόνιζε χαρτογραφημένο το σύνολο των αρχιτεκτονικών τύπων των ιερών ναών και των παρεκκλησιών της Κέας.

(Πηγή: kea.gr)

(Visited 426 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*