Αλλάζουν όψη τα σχολεία της Φολεγάνδρου – Σε συντηρήσεις και επισκευές προχωρά η Περιφέρεια

folegandros
Newsroom
04/01/2021 15:20
 
 
 

Εγκρίθηκαν, κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, οι όροι δημοπράτησης και η μελέτη του έργου «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Φολεγάνδρου (Β’ φάση)».

Οι παρεμβάσεις που έχουν προβλεφθεί, αφορούν στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεριάς, το Γυμνάσιο Χώρας, καθώς και το γήπεδο βόλεϊ – μπάσκετ της Χώρας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης, τη δημοπράτηση και την παρακολούθηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία του νησιού περιλαμβάνονται:
1) Αντικατάσταση των κουφωμάτων των σχολείων λόγω παλαιότητας.

2) Παρεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των υποδομών.

3) Εκσυγχρονισμός του συστήματος θέρμανσης με τοποθέτηση ανεξάρτητων κλιματιστικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης.

4) Αντιμετώπιση της υγρασίας των κτιρίων.

5) Παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε για την πραγματοποίηση του έργου: «Είναι υπέροχο να ξεκινάμε τη νέα χρονιά με την εξαγγελία ενός έργου που αφορά τη νεολαία ενός μικρού νησιού της Περιφέρειάς μας. Η συντήρηση των σχολικών μονάδων του νησιού καθώς και του γηπέδου βόλεϊ-μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και άθλησης. Η δέσμευσή μας για παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά των νησιών μας ήταν και παραμένει ύψιστη προτεραιότητά μας».

(Visited 60 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*