Επίσκεψη Συρμαλένιου σε Πάρο και Αντίπαρο: Τα νησιά δεν μπορούν να πληρώσουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης

Newsroom
07/09/2020 00:24
 
 
 

 

Την Πάρο και Αντίπαρο επισκέφθηκε το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 4 και 5 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Συρμαλένιος. Συνοδευόμενος από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μαριαλένα Σαρρή – Παναγάκη, Νίκο Σαρρή, Χάρη Γκιουρτζίδη, Σταύρο Στέλλα και Κώστα Ρούσσο, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους, με επιχειρηματίες εστίασης, με τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας, με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Κεντρικό ζήτημα ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε στα δύο νησιά μετά τα τοπικά lockdown, όπου οι τοπικοί φορείς θεωρούν ότι τα δύο νησιά στοχοποιήθηκαν άδικα και χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του αρμόδιου φορέα, του ΕΟΔΥ. Παράλληλα επισήμαναν ότι ο τουρισμός και η τοπική οικονομία υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά, λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης χιλιάδων τουριστών από τα νησιά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι καθοριστικές, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας, άνοιξε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, ενώ θα μπορούσε να εφαρμόσει σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας την επίδειξη αρνητικού τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών.

“Θεωρούμε αδιανόητη την αδιαφάνεια και την άρνηση ενημέρωσης εκ μέρους του ΕΟΔΥ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας τόσο προς τους Δημάρχους, όσο και προς τις διοικήσεις των τοπικών υγειονομικών αρχών, για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, έτσι ώστε τα νησιά να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν συνολικά τόσο τις βασικές αρχές διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όσο και τις επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες” σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Νίκος Συρμαλένιος.

 

(Visited 56 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*