Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου: Δημοπρατείται το έργο εκσυγχρονισμού και επέκτασης του – Τι περιλαμβάνει

Newsroom
27/07/2020 12:47
 
 
 

Έτοιμο να δημοπρατηθεί είναι το έργο του εκσυγχρονισμού και επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου στη Χώρα της Άνδρου.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και την διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.112.400€.

Το έργο (δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Άνδρου που ανέλαβε τη μελέτη και ωρίμανσή του) με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Προβλέπει τη δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης που θα εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου. Δεδομένης της αυξητικής τάσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών του σχολείου, είναι αναγκαίος ο προβλεπόμενος εκσυγχρονισμός και η επέκταση του σχολείου να αναφέρεται σε δυναμικότητα 225 μαθητών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατεδάφιση όλων των υπαρχουσών αιθουσών, στατική ενίσχυση, καθαίρεση των επιμέρους χωρισμάτων, κουφωμάτων, δαπέδων κλπ.

Στο υπάρχον κτίριο Α του σχολείου θα δημιουργηθούν τρεις αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, και βιβλιοθήκης. Το υπόγειο θα εξυπηρετεί βοηθητικές χρήσεις (γενικό αρχείο, αποθήκη, Η/Μ χώροι).

Το κτίριο Β που θα προστεθεί, θα είναι διώροφο. Στο ισόγειο θα φιλοξενεί επτά αίθουσες, κυλικείο, αίθουσα φαγητού με κουζίνα και μικρή αποθήκη καθώς και χώρους υγιεινής των μαθητών. Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενεί πέντε αίθουσες διδασκαλίας, χώρους διοίκησης, ιατρείο – αναρρωτήριο κλπ. Στον αύλειο χώρο θα δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ, ξύλινο στέγαστρο γυμναστικής, χώρους πρασίνου, λαχανόκηπο, υπαίθριες βρύσες και καθιστικά. Προβλέπεται επίσης και η δημιουργία μικρού κτιστού αμφιθεάτρου υπαίθριων εκδηλώσεων. Μέσω διαδοχικών ραμπών διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση ΑμΕΑ.

Ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχονται σε 3.112.400€.

Βάσει της απόφασης ένταξης, ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02/11/2020 και λήξης η 30/12/2022.

(φωτό: enandro.gr)

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*