Ανάφη: «Μανώλης Γλέζος» ονομάστηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις …όχι όμως και ο κωδικός για επιδόματα

Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Ανάφης
Newsroom
05/11/2020 18:20
 
 
 

 

«Μανώλης Γλέζος» ονομάστηκε το Γυμνάσιο Ανάφης με Λυκειακές τάξεις, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανάφης.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συζήτησης του παραπάνω θέματος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάφη, ένα βήμα μπροστά» Γιάννης Πατηνιώτης πρότεινε την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών και των μόνιμων κατοίκων που έχουν ανήλικα παιδιά από το δήμο Ανάφης με την ονομασία κωδικού στον προϋπολογισμό «Μανώλης Γλέζος».

Όπως αναφέρει ο κ. Πατηνιώτης, η δημοτική αρχή δεν έκανε δεκτό το αίτημα με την αιτιολογία ότι είναι «εκτός θέματος».

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει αιχμές για απόφαση του δημάρχου του νησιού, μετά από «πίεση πολιτικών προσώπων» που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την αντίστοιχη αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Ομόφωνα «Μανώλης Γλέζος» το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις

«Τιμώντας τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου, ιδρυτή του Γυμνασίου Ανάφης, αλλά και της Δημοτικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Ανάφης, σε ένδειξης τιμής και μνήμης στον μεγάλο Μανώλη Γλέζο παρακαλώ το Δημοτικό μας Συμβούλιο με απόφασή του για την μετονομασία του Γυμνασίου Ανάφης με Λυκειακές τάξεις σε «Γυμνάσιο Ανάφης με Λυκειακές τάξεις ”Μανώλης Γλέζος”» ανέφερε στην εισήγηση του για το θέμα ο δήμαρχος Ανάφης και κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα την μετονομασία «σε ένδειξη τιμής και μνήμης στον Μανώλη Γλέζο, ιδρυτή του Γυμνασίου Ανάφης, της Δημοτικής δανειστικής Βιβλιοθήκης Ανάφης, για προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του νησιού μας, μέσα από τα βιβλία του, αλλά και για την Εθνική και Πατριωτική του δράση, για τους αγώνες του για την Ελευθερία, την Ειρήνη και την Παιδεία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάφη, ένα βήμα μπροστά» Γιάννης Πατηνιώτης πρότεινε την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών και των μόνιμων κατοίκων που έχουν ανήλικα παιδιά από το δήμο Ανάφης με την ονομασία κωδικού στον προϋπολογισμό «Μανώλης Γλέζος».

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και ο κ. Πατηνιώτης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

(Visited 558 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*