Σημαντικές επαφές για τον δήμαρχο Αμοργού στην επίσκεψή του στην Αθήνα

Άκης Αξαόπουλος
27/02/2021 12:03
 
 
 

 

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος για να παραλάβει το νέο σύγχρονο ασθενοφόρο από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων και πραγματοποίησε σειρά επαφών με υπουργούς, βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός, η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στον παραδοσιακό οικισμό Χώρας Αμοργού και η συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης υποδομών ενεργειακού συμψηφισμού, συζητήθηκαν στην συνάντηση του Δημάρχου Αμοργού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό Νικόλαο Ταγαρα.

Ο Δήμαρχος Αμοργού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη. Με την παρουσία της βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου. Επίσης ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγό Μιχάλη Καραμαλάκη. Ο κ. Καραΐσκος έθεσε το ζήτημα της καλύτερης θωράκισης της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού και το θέμα έκδοσης ταυτοτήτων στην Αμοργό.

Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η εξωστρέφεια στην τουριστική προβολή, ο γαστρονομικός, πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Ο κ. Καραΐσκος ενημέρωσε την υφυπουργό για όλες τις ενέργειες που γίνονται ώστε η Αμοργός να είναι έτοιμη για τη νέα τουριστική σεζόν.

Οι προοπτικές ανάπτυξης υποδομών και δικτύου αερομεταφορών στην Αμοργό συζητήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη. Επίσης η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η πορεία υλοποίησης λιμενικών υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμοργού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο .

Ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Ο Δήμαρχος έθεσε τα θέματα της υλοποίησης αναπτυξιακών έργων σε κρίσιμες υποδομές για την
Αμοργό καθώς και τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αμοργού πραγματοποίησε μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ.Καραΐσκος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Της Βουλής Των Ελλήνων κ.Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο κ. Τασούλας έλκει την καταγωγή του και από τα Κατάπολα Αμοργού. Ο κ. Καραΐσκος προσκάλεσε τον κ. Τασούλα να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στην Βουλή ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε και με τον βουλευτή Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κ. Γιάννη Βρούτση.

Τέλος το «ΈΤΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ 2021» και η συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού και τουρισμού της Αμοργού με ρωσικές πόλεις συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου με τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μασλόβ.

«Συνεχίζουμε με γνώση, σχέδιο και όραμα για την υλοποίηση των έργων και των δράσεων που έχει ανάγκη η Αμοργός. Οι συνεχείς ουσιαστικές επαφές με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες έχουν στόχο την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν το νησί μας και την προσπάθεια μας να επιλυθούν. Εργαζόμαστε καθημερινά σε όλα τα επίπεδα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος .

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*