Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα Αμοργού

Newsroom
02/12/2020 22:21
 
 
 

 

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου στα Κατάπολα Αμοργού και ήδη στο νησί βρίσκεται ο ανάδοχος του έργου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΔΙ ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ» για το οποίο οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας. και

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αμοργού, αρχικά θα κατασκευάζονται οι τεχνητοί ογκόλιθοι (μπλόκια) που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο και στην πορεία, πολύ σύντομα, θα έρθουν τα πλωτά μέσα του αναδόχου για τις εργασίες στην θαλάσσια ζώνη του έργου και την ενσωμάτωση των τεχνητών ογκολίθων στο έργο.

Τα μπλόκια, σύμφωνα με αδειοδότηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στη μικρή προβλήτα που αράζουν τα πολεμικά σκάφη, δίπλα στην κεντρική προβλήτα του λιμένα των Καταπόλων. Στην πορεία και ανάλογα με τις ανάγκες του έργου θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος που έχει μπαζωθεί και βρίσκονται τα παλιά μπλόκια αλλά ενδεχομένως και η «καλογερική» προβλήτα στο Ξυλοκερατίδι.

Απομάκρυνση οχημάτων και πλωτών

Ήδη το προσωπικό του δήμου έχει προσωρινά αφαιρέσει τα φώτα του λιμενικού φωτισμού από την μικρή προβλήτα των πολεμικών σκαφών, για τη διευκόλυνση των εργασιών κατασκευής των τεχνητών ογκολίθων και της μεταφοράς τους στο έργο.

Στα πλαίσια αυτά, θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όλα τα οχήματα από το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καταπόλων που βρίσκεται η μικρή προβλήτα των πολεμικών σκαφών, για την διευκόλυνση των εργασιών.

Επίσης θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι την έλευση των πλωτών μέσων, δηλαδή μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας, όλα τα σκάφη, βάρκες κ.λπ. από τη θαλάσσια περιοχή του έργου, δηλαδή από την γλίστρα στο Ξυλοκερατίδι μέχρι και την οικία «Αντικεριώτη».

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*