Επίσκεψη στην Αμοργό ειδικού κλιμακίου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων

Newsroom
19/06/2020 12:33
 
 
 

 

Στο πλαίσιο της πρόληψης της άνοιας και της νοητικής έκπτωσης στο γενικό πληθυσμό, ειδικό κλιμάκιο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων πρόκειται να επισκεφθεί την Αμοργό με
στόχο:

1. Διενέργεια προληπτικού ελέγχου μνήμης και άλλων νοητικών λειτουργιών σε άτομα άνω των 60 ετών. Εξειδικευμένος κλινικός νευροψυχολόγος θα χορηγήσει πρωτόκολλο ανίχνευσης
με σύντομο νευροψυχολογικό έλεγχο, χρησιμοποιώντας ειδικές δοκιμασίες (τεστ) για τον έλεγχο της μνήμης και των άλλων νοητικών λειτουργιών. Εάν χρειαστεί, ο κλινικός νευροψυχολόγος θα παραπέμψει σε ψυχίατρο, για περαιτέρω διερεύνηση της όποιας δυσκολίας παρουσιάσει κάποιο άτομο.

2. Ομάδες συμβουλευτικής και ενημέρωσης φροντιστών ατόμων με άνοια και νοητική έκπτωση. Οι ομάδες στοχεύουν στην ενημέρωση για την άνοια και τα συμπτώματά της, στην εκμάθηση πιο αποτελεσματικών τρόπων διαχείρισης δύσκολων συμπεριφορών του ασθενή και στην εκπαίδευση των φροντιστών όσον αφορά τη φροντίδα του εαυτού τους.

Ο προληπτικός έλεγχος της μνήμης και των νοητικών λειτουργιών θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Για τη συμμετοχή σε ομάδα συμβουλευτικής και ενημέρωσης φροντιστών ατόμων με άνοια και νοητική έκπτωση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων είναι δωρεάν. Η ΚΜΨΥ ΝΑ Κυκλάδων λειτουργεί από την ΚΛΙΜΑΚΑ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής έως 26/06/2020:
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων
Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου, τηλ. 2285026982

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*