Δήμαρχος Αμοργού: Ας κρατήσουμε ψηλά την χώρα μας με Ενότητα

Άκης Αξαόπουλος
25/03/2020 13:44
 
 
 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες

Η 25η Μαρτίου είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Μια διπλή εορτή για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία.

Η Εθνεγερσία του 1821 οδήγησε στην Ανάσταση του Γένους μας και στην εγκαθίδρυση του νεότερου Ελληνικού κράτους ενώ παράλληλα τιμούμε την Ορθόδοξη πίστη μας εορτάζοντας την επέτειο της αναγγελίας της γέννησης του Ιησού με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας αγώνας που απέδειξε ότι η πίστη στη Ελευθερία και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα.

Το «Ελευθερία ή Θάνατος» θα ηχεί πάντα στη συνείδηση μας ως σάλπισμα εθνικής αφύπνισης και προσφοράς.

Εμείς οι Αμοργιανοί είμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μας εμπνέουν με τη θυσία και τον αγώνα τους καθώς η Αμοργός συμμετείχε ενεργά στην Επανάσταση του 1821, με την συμμετοχή αμοργίνων στην Φιλική Εταιρεία, με τη ναυτική της δύναμη και με αγωνιστές όπως ο ήρωας Θεόδωρος Πάσσαρης, ο οποίος θυσιάστηκε στην προσπάθεια του να προστατεύσει την ζωή του Κωνσταντίνου Κανάρη. Επιπλέον με το αλληλοδιδακτικό σχολείο που ίδρυσε στη Χώρα η Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας το 1829, ενίσχυσε σημαντικά την οργάνωση και αναβάθμιση της Παιδείας στην Ελεύθερη Ελλάδα.

Φίλοι και Φίλες,
Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Έν μέσω μιας πανδημίας που απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, καλούμαστε όπως οι ήρωες του 1821, να προτάξουμε το ΕΜΕΙΣ για να πετύχουμε μια νέα Απελευθέρωση από έναν εχθρό αόρατο και επικίνδυνο.

Η ελευθερία και η υγεία είναι τα υπέρτατα αγαθά της ζωής μας και για αυτά πρέπει να αγωνιζόμαστε με αυτοθυσία και αυταπάρνηση.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και των Επιστημόνων και για λόγους δημόσιας υγείας δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων, εορταστικές εκδηλώσεις ενώ δε θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς του νησιού μας.

Σας καλώ όμως να υψώσετε στις οικίες σας την ελληνική σημαία ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ας κρατήσουμε ψηλά την χώρα μας με Ενότητα. Ας ακολουθήσουμε τα διαχρονικά μηνύματα της 25ης Μαρτίου 1821, με πίστη στο Θεό και την Πατρίδα

Ζήτω η Ελλάδα

Δήμαρχος Αμοργού
Ελευθέριος Καραΐσκος

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*