Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Αιγιάλης Αμοργού

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Αιγιάλης Αμοργού
Newsroom
09/03/2020 21:47
 
 
 

 

Η ανάπλαση της πλατείας της Αιγιάλης Αμοργού είναι γεγονός. Στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών για το έργο, τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας ο αγιασμός και η θεμελίωση της πλατείας, παρουσία του έπαρχου Π.Ε. Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη και του δημάρχου του νησιού Λευτέρη Καραΐσκου.

Η ανάπλαση της πλατείας στην Αιγιάλη Αμοργού είναι ένα έργο που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας με την αντικατάσταση των υπαρχόντων οδοστρωμάτων, με επιστρώσεις με μάρμαρο, ακανόνιστες πλάκες και βότσαλο, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και την κατασκευή πέργκολας.

Για την υλοποίηση του έργου (συνολικού προϋπολογισμού 659.301,37 ευρώ) έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Αμοργού Ελευθέριου Καραΐσκου και του αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού Κωνσταντίνου Γρίσπου, βάσει της οποίας η περιφέρεια συνδράμει οικονομικά στην κατασκευή του έργου, με τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους μέχρι 250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Να σημειωθεί ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αμοργού.

(Visited 167 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*