Η «τελευταία πινιάτα» της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου ταξιδεύει στην Αμοργό

Newsroom
29/01/2020 12:50
 
 
 

 

Πολιτιστικό ποδαρικό κάνει ο Δήμος Αμοργού το Φεβρουάριο. Το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Φεβρουαρίου η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου «δένει» την Αμοργό με την «Τελευταία Πινιάτα» της. Το νέο παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η πολύχρωμη ιστορία ξεκινάει από το Μεξικό και φτάνει στην Αμοργό σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, εντελώς διαφορετική από μια απλή βιβλιοπαρουσίαση. Μια παιδική γιορτή για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει τη γνώση, το συναίσθημα και το παιχνίδι.

Θα μάθουμε την ιστορία της πινιάτας και πως φτιάχνεται, θα ενθουσιαστούμε με το περιεχόμενο της, θα παίξουμε το «παιχνίδι του κάκτου» και όλα αυτά ταξιδεύοντας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου!

Μικροί και μεγάλοι θα φωνάξουμε Viva Amorgos

– Σάββατο 1/2/2020 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Αμοργου στις 17:00

– Κυριακή 2/2/2020 στον Πολυχώρο «Άννα Συνοδινού» του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης στις 17:00

Η εκδήλωση είναι μια διοργάνωση του Δήμου Αμοργού με την χορηγική υποστήριξη της «Blue Star Ferries» και της “Citrus” άρωμα μνήμης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι πινιάτες του Δον Φουλχένσιο ήταν οι πιο φημισμένες σ’ ολόκληρο το Μεξικό. Κι αυτό επειδή δεν τις πουλούσε άδειες αλλά γεμάτες.

Απ’ αυτόν οι γονείς της Πεπίτα αγόρασαν για τα πρώτα της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες. Απ’ αυτόν αγόρασαν και για τα δεύτερά της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη σοκολατάκια. Απ’ αυτόν πήραν και την πινιάτα για τα τρίτα της γενέθλια, τότε που για πρώτη φορά πήγε και η Πεπίτα μαζί τους για να τον γνωρίσει. Έκτοτε κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Κάθε χρονιά η Πεπίτα έλεγε στον δον Φουλχένσιο με τι ήθελε να γεμίσει την πινιάτα της. Κι εκείνος κάθε χρονιά ακολουθούσε πιστά την επιθυμία της, ωστόσο μέσα από την πινιάτα έβγαινε κάτι διαφορετικό. Κάτι που χαλούσε το πάρτι. Κάθε χρονιά. Μέχρι την τελευταία. Μέχρι την τελευταία πινιάτα.

Ένα βιβλίο που μιλά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο για τις μεγάλες αλήθειες που μπορεί να κρύβονται σε πολύ μικρά πράγματα.

Η συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, σπούδασε μουσική και δημοσιογραφία και είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Γράφει για μικρούς και μεγάλους και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βρίσκονται σε συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων, ενώ βιβλία της κυκλοφορούν και από τους εκδοτικούς οίκους Άπαρσις, Αστερόπη, Εντύποις, Ίτανος, Οσελότος, Otherwise. Τα πρώτα της βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*