Άγγελος Ανανίας για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου του ΕΠΑΛ Αμοργού: «Η βλακεία είναι ανίκητη»

admin
04/05/2016 15:59
 
 
 

 

Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή δήλωση, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Άγγελος Ανανίας, έστρεψε τα βέλη του κατά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προχώρησε στην κατάργηση του εξεταστικού κέντρου του ΕΠΑΛ Αμοργού, «ξενιτεύοντας» εννέα μαθητές του νησιού στη Νάξο προκειμένου να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Κάνοντας λόγο για «καρεκλοκένταυρους» που «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει νησιωτικός χώρος», ο κ. Ανανίας χαρακτήρισε τους ιθύνοντες του υπουργείου «ανίδεους», «ανίκανους» και κυρίως «επικίνδυνους», για τους οποίους οι εννέα μαθητές του ΕΠΑΛ Αμοργού «είναι προφανώς παιδιά ενός κατώτερου θεού, που με ελαφριά καρδιά τους καταδικάζουν σε μια επίπονη διαδικασία, σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα για την ζωή και την πρόοδό τους».

«Η πολιτική ευθύνη γι’ αυτήν την εξωφρενική απόφαση, βαρύνει εξ ολοκλήρου το υπουργείο Παιδείας» επεσήμανε ο κ. Ανανίας, απαιτώντας ταυτόχρονα «την άμεση θεραπεία αυτής της πρωτοφανώς ανόητης απόφασης».

Αναλυτικά, η δήλωση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου Δια Βίου Μάθησης έχει ως εξής:

«Οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Παιδείας που είχαν την φαεινή ιδέα να αφήσουν το νησί της Αμοργού χωρίς εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές  εξετάσεις, είναι φανερό ότι δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια χώρα ζουν, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει νησιωτικός χώρος,  ενώ επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η βλακεία είναι τελικά ανίκητη.

Και αν τα αποτελέσματα της βλακείας, της άγνοιας και της ανικανότητάς τους ήταν θέμα που αφορά μόνο τους ίδιους, ουδόλως θα μας απασχολούσε το επίπεδο της νοημοσύνης και της αντίληψής τους.

Όταν όμως πρόκειται για μαθητές που θα ξεσπιτωθούν για να εγκατασταθούν στο νησί της Νάξου για ένα περίπου μήνα, για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ψυχολογικό αλλά και οικονομικό κόστος για τα ίδια τα παιδιά και για τις οικογένειές τους, τότε, είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αυτοί εκτός από ανίδεοι και ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι.

Επικίνδυνοι όταν αντιμετωπίζουν τα παιδιά και το θεμελιώδες δικαίωμά τους στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, ως θέμα καθαρά αριθμητικό και τα αξιολογούν με φτηνά, οικονομίστικα κριτήρια. Γι’ αυτούς, οι 9 μαθητές του ΕΠΑΛ Αμοργού είναι προφανώς παιδιά ενός κατώτερου θεού, που με ελαφριά καρδιά τους καταδικάζουν σε μια επίπονη διαδικασία, σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα για την ζωή και την πρόοδό τους.

Η πολιτική ευθύνη γι’ αυτήν την εξωφρενική απόφαση, βαρύνει εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Παιδείας, για το οποίο η έννοια της νησιωτικότητας είναι, όπως αποδεικνύεται παντελώς άγνωστη, ενώ αδυνατεί να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα όχι μόνο της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και της περιόδου που επιβάλλει πολιτικές αποφάσεις διευκόλυνσης και ανακούφισης των κοινωνιών των μικρών νησιών και όχι – για ακόμη μια φορά – την τιμωρία τους.

Απαιτούμε και περιμένουμε την άμεση θεραπεία αυτής της πρωτοφανώς ανόητης απόφασης. Απαιτούμε τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν επιτέλους χώρος ίσων ευκαιριών για τους κατοίκους τους».

(φωτό: huffingtonpost.gr)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*