Η Λιτανεία των Ιερών Επιταφίων στην Ερμούπολη (φωτό)

admin
30/04/2016 11:17
 
 
 

 

Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των Ιερών Επιταφίων στην Ερμούπολη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής στη Σύρο.

Χιλιάδες πιστοί, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, κατέκλυσαν την πλατεία Μιαούλη και τους δρόμους του κέντρου για να παρακολουθήσουν την περιφορά των Επιταφίων των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου.

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, καθώς κατά διαστήματα έπεφτε ασθενής βροχή, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά και χωρίς απρόοπτα.

Η χορωδία του Αγίου Νικολάου απέδωσε θρησκευτικούς ύμνους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιζε πένθιμα εμβατήρια. Ακολούθησε δέηση από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους πιστούς απηύθυνε μήνυμα αγάπης, ελπίδας και προσευχής.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Καθολικού Ναού της Ευαγγελίστριας, την οποία συνόδευε η μικτή χορωδία της ενορίας και πλήθος πιστών.

(Πηγή: cyclades24.gr)

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*