Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων για τις πυρκαγιές

admin
26/04/2016 2:06
  •  
  •  
  •  

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με την εκτέλεση έργων και δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, που πραγματοποιήθηκε προεδρεύοντος του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των Δήμων, εκπρόσωποι των εθελοντικών διασωστικών σωμάτων και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ήταν αισθητή η απουσία αρκετών δήμων των Κυκλάδων.

 

Τι συζητήθηκε

Από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση ήταν η χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και ευπαθών περιοχών ανά νησί της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, βάσει των στοιχείων των τελευταίων ετών, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο των εργασιών που έχουν γίνει στον τομέα των δράσεων πρόληψης και πυροπροστασίας, ενεργοποίηση δικτύου ενημέρωσης σε έκτακτα περιστατικά και σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, καθώς και στα μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο.

Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας για τον συντονισμό και την κινητοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την επιτήρηση ευπαθών περιοχών, πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών και ασκήσεων επικοινωνίας.

 

Γ. Λεονταρίτης: «Αδιανόητη η υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας»

Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης είναι αδιανόητο σε μια περιοχή, όπως οι Κυκλάδες, οι οποίες αποτελούν τη «βιτρίνα του ελληνικού τουρισμού», υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα να παραμένουν υποστελεχωμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία. Σημείωσε δε, ότι από την πλευρά του θα συνεχιστεί η πίεση προκειμένου να επιτευχθεί η στελέχωση των υπηρεσιών αυτών.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπροσώπους τους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ίδιοι και τα στελέχη τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες που δημιουργούνται, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.