Σαντορίνη: Στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ο οδικός άξονας Αεροδρόμιο – Οία

admin
15/04/2016 11:31
 
 
 

 

Την κίνηση από και προς το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών Καρτεράδου, Βουρβούλου, Φηρών και Οίας θα εξυπηρετήσει ο νέος οδικός άξονας Αεροδρόμιο – Οία, εξασφαλίζοντας ένα άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού, το οποίο επιβαρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Το έργο «Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλος – Οία ν. Θήρας» (το οποίο αρχικά ήταν ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2007-2013), κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, θα ενταχθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020. Ο κ. Χατζημάρκος ενέκρινε την εξειδίκευση εφαρμογής δράσης δημιουργίας και βελτίωσης των υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου – εξόδου του ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020.

Ολοκληρωμένος ο οδικός άξονας, που ξεκινά από απόσταση 1 περίπου χλμ. δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα επαρχιακή οδό Οίας – Βουρβούλου, θα έχει συνολικό μήκος 8,9 χλμ., ενώ προβλέπονται επίσης και οι συνδετήριοι δρόμοι των Φηρών, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου, συνολικού μήκους 3,9 χλμ.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*