Η συριανή βοήθεια έφτασε στην Ειδομένη

admin
15/04/2016 10:01
 
 
 

 

Στις αρμόδιες κοινωνικές δομές του Δήμου Παιονίας (στον οποίο ανήκει η Ειδομένη) παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και διάφορα βασικά αγαθά που συγκεντρώθηκαν από τον Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση.

Η γενναιοδωρία των Συριανών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και μαζικά στην προσπάθεια για τους πρόσφυγες, χώρεσε σε μια 16μετρη νταλίκα κι ένα μικρό βαν, που συνοδεύονταν από τον Μπάμπη Κουλούρας (πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, διευθυντή προγράμματος της ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και  συντονιστή του Τηλεμαραθωνίου), ο Γιάννης Καλοφωλιάς (πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου) και ο Χρήστος Τσαούσογλου (πρόεδρος  του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης).

Τη συριανή αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο ίδιος ο δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων κ. Αδαμόπουλος και η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ειδομένης κ. Σουπλή, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους προς τους διοργανωτές του Τηλεμαραθωνίου, τους Συριανούς πολίτες και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια και έθεσε στην υπηρεσία της αποστολής κάθε τι που ήταν απαραίτητο για την τελική διεκπεραίωση.

Επίσης, η συριανή αποστολή παρέδωσε τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στην αρμόδια συντονίστρια των Γιατρών του Κόσμου Κορίνα Κανιστρά, η οποία τα δέχτηκε με χαρά και ανακούφιση λόγω των πολλών ελλείψεων σε φαρμακευτικό υλικό.

 

Εικόνες ντροπής στον προσφυγικό καταυλισμό

Οι κ.κ. Κουλούρας, Καλοφωλιάς και Τσαούσογλου, συνοδευόμενοι από την δημοτική αρχή της Παιονίας και την κοινοτάρχη της Ειδομένης επισκέφθηκαν τον καταυλισμό των προσφύγων και τα συρματοπλέγματα αίσχους των Σκοπιανών.

Έζησαν από κοντά την τραγωδία που ζουν εκεί οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, εκτεθειμένοι στον αέρα, τη βροχή, την πείνα και τις αρρώστιες, απελπισμένοι από τη στάση των Ευρωπαίων, από τη βαρβαρότητα των Σκοπιανών και από την απουσία της επίσημης Ελληνικής Πολιτείας που τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους, αλλά και στα χέρια κάποιων ΜΚΟ αγνώστου προελεύσεως με ύποπτες πρακτικές και με προβοκατόρικες τακτικές…

 

Στις γιαγιάδες της Ειδομένης

Επίσης, επισκέφθηκαν τις υπέροχες γιαγιάδες της Ειδομένης που άνοιξαν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες και γλύκαναν με της μεγάλη τους καρδιά τον πόνο κάποιων από αυτούς.

Ευχαρίστησαν εκ μέρους όλων των Ελλήνων και των Συριανών αυτές τις γυναίκες  και τις προμήθευσαν με κάποια πολύ χρήσιμα είδη, καθώς και με συριανά λουκούμια προσφορά των βιοτεχνιών Κορρέ, Συκουτρή και Δεναξά, αλλά και με ζυμαρικά, προσφορά των παραδοσιακών προιόντων Κώστα Πρέκα. 

Το οδοιπορικό του Τηλεμαραθωνίου της Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης θα προβληθεί τις προσεχείς ημέρες από το τοπικό δημοτικό κανάλι.  

 

Ευχαριστίες στους χορηγούς

Μέγας χορηγός του Τηλεμαραθωνίου ήταν η  BLUE STAR FERRIES, η οποία μετέφερε δωρεάν τα αυτοκίνητα και τα μέλη της αποστολής αλληλεγγύης προς και από τον Πειραιά.

Χορηγός της αφίσας και του δίμετρου banner που είχε αναρτηθεί στο πίσω μέρος της νταλίκας ήταν το Syros Today Media Group, ενώ τη βενζίνη του βαν προς την Ειδομένη την προμήθευσε το πρατήριο βενζίνης ΕΚΟ του Ρένου Φρέρη.

Υπενθυμίζεται ότι συνδιοργανωτές του Τηλεμαραθωνίου Αλληλεγγύης ήταν η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Άνω Σύρου, Βάρης «Η Πανάχραντος», Γαλησσά, Μικρασιατών, Πελλοποννησίων, Ποντίων και Βορειοελλαδιτών, Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με την πολύτιμη συνδρομή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σύρου για τους πρόσφυγες και του Δ.Σ. των Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης.

Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή της ΠΑΓΙΔΑΣ ΕXPRESS E.Π.Ε και του Αντώνη Παγίδα, ο οποίος με υπερβάλλοντα ζήλο βοήθησε στη διαδικασία μεταφοράς των υλικών στην Ειδομένη, του συνοδηγού του Ιωσήφ Πρίντεζη και του οδηγού του βαν Γιάννη Ξανθάκη (Κήφα).

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*