Με τη “βούλα” του Σ.τ.Ε. κλείνουν οι ΔΟΥ Μήλου και Κέας

admin
12/04/2016 21:05
 
 
 

 

Κλείνουν και με τη “βούλα” του Συμβουλίου της Επικρατείας οι ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, Λήμνου, Κέας και Μήλου, με τους κατοίκους να εξυπηρετούνται από υπηρεσίες γειτονικών περιοχών.

Στις υπ’ αριθμ. 816-820/2016 αποφάσεις του, οι ανώτατοι δικαστές επικαλούνται λόγους δημοσίου συμφέροντος. Συγκεκριμένα, η αναστολή λειτουργίας των εν λόγω Δ.Ο.Υ. πραγματοποιείται -όπως αναφέρεται- στο πλαίσιο «ευρύτερης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της φορολογικής διοίκησης, της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ισχυρού και αποτελεσματικού ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διαφθοράς, καθώς και  στην ελαχιστοποίηση του διοικητικού κόστους», αλλά  και  «στην αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και στην μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Όμως, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι με την  αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. «δεν καθιστά ιδιαιτέρως δυσχερή την εξυπηρέτηση των πολιτών», πολύ περισσότερο όταν υπάρχει το ΤΑΧΙS και τα ΚΕΠΕ.

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές επισημαίνοντας πως δεν αποκλείεται  η διοίκηση συνεκτιμώντας το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, να προβεί στη συνένωση των Δ.Ο.Υ ορισμένων νησιών με τις Δ.Ο.Υ. γειτονικών νησιών ή ηπειρωτικών περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι αντίστοιχοι Δήμοι, ζητώντας να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (και Φούρνων) μεταφέρθηκαν στη Δ.Ο.Υ. Σάμου, της Λήμνου (και Αγίου Ευστρατίου) στη Μυτιλήνη, της Κέας στο Κορωπί και της Μήλου στην Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πειραιά.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*