Οδηγίες δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την αποτροπή του κινδύνου πυρκαγιάς

admin
08/04/2016 14:07
 
 
 

 

Αρκετά επικίνδυνη για πρόκληση πυρκαγιάς προβλέπεται η φετινή περίοδος, εξαιτίας της βλάστησης που έχει αναπτυχθεί μετά τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης καλεί τους ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να συμμορφωθούν με την Πυροσβεστική Διάταξη αριθ. 4/2012 «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών» και το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010, σύμφωνα με τα οποία υποχρεούνται στην αποψίλωση των ξερών χόρτων και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται στην παρ. 1 της Π.Δ. 4/2012, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

(φωτό: rodiaki.gr)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*