Αδελφοποίηση του Δήμου Πάρου με τον κροατικό Δήμο του Στάρι Γκραντ

admin
07/04/2016 13:08
 
 
 

 

Πριν από 2.400 χρόνια οι Πάριοι διέσχισαν την Αδριατική και ίδρυσαν την πόλη Φάρο, την τρίτη σε σειρά αποικία της Πάρου, στο κροατικό νησί Κβαρ.

Την Δευτέρα 4 Απριλίου, Πάρος και Φάρος, Μητρόπολη και Αποικία, βρέθηκαν ξανά μαζί, γιορτάζοντας όχι μόνο την επέτειο ίδρυσης της Φάρου, αλλά και την αρχή της φιλίας και της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Πάρου και του Στάρι Γκραντ (όπου υπάγεται σήμερα η πόλη της Φάρου), η οποία επισφραγίσθηκε με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε λαμπρό κλίμα στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν πρωτοβουλίας των ευρωβουλευτών Γιώργου Κύρτσου (Ελλάδα) και Άντρει  Πλένκοβιτς (Κροατία), καθώς και των δημάρχων Πάρου και Στάρι Γκραντ κ.κ. Κωβαίου και Μαροέβιτς, αντίστοιχα.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων περιλάμβανε τις ομιλίες έγκριτων αρχαιολόγων, ιστορικών και εκπροσώπων των πολιτειακών αρχών της Πάρου και του Στάρι Γκραντ. Από πλευράς Δήμου Πάρου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Χρήστος Χρηστόφορος, ο αρχαιολόγος της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής του Δεσποτικού Γιάννος Κουράγιος και η αρχαιολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων (Ι.Α.Π.Κ.) Ντόρα Κατσωνοπούλου.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό τοπίο της Πάρου και του Στάρι Γκραντ, μουσικοχορευτική παράσταση αποτελούμενη από μια κροατική χορωδία a capella και μια ομάδα χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου και του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρος» και τέλος μια γιορτή οίνου και γεύσης με παραδοσιακά προϊόντα από τα δύο νησιά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι, ο Κύπριος Επίτροπος κ. Στυλιανίδης, ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας και νυν ευρωβουλευτής κ. Πέτερλε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Κροατίας κ. Μίλατιτς, ευρωβουλευτές και πολλοί άλλοι φίλοι της Πάρου και της Φάρου.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πάρου, «η συγκεκριμένη αδελφοποίηση μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αδελφοσύνης μεταξύ των πολιτών των δύο τόπων».

Ο δήμος Πάρου ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της συμμετοχής της Πάρου στην συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου για την προσφορά τοπικών προϊόντων. 

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 72 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*