Ανοιχτό για το κοινό το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Σύρου-Ερμούπολης

admin
06/04/2016 14:26
 
 
 

 

Ανοίγει αύριο τις πόρτες του για το κοινό το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο πλαίσιο υποστήριξης δράσεων στα σχολεία, που αποσκοπούν στην οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών.

Για 8η συνεχή χρονιά, το Πάρκο θα συμβάλλει στην διαμόρφωση σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης από την παιδική ηλικία, γεγονός που οδηγεί στη βελτίωση τόσο της συμπεριφοράς πεζών και οδηγών, όσο και της ποιότητας ζωής μικρών και μεγάλων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Σημειώνεται ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορούν να το επισκεφθούν και δημοτικά σχολεία από περιοχές εκτός Σύρου, τα οποία επιθυμούν να έρθουν εκδρομή στη Σύρο, συνδυάζοντας την επίσκεψη στο Πάρκο και με επίσκεψη στο ενυδρείο που λειτουργεί στο Κίνι.

Το Πάρκο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο 2016, μέσω του αντιδημάρχου Σταύρου Γουσγουνέλη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων (μέσω της Χρυσάννας Διαμαντή), τη Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης Φώτη Τσαντήλα και τους εθελοντές εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών Φραγκίσκο Ρούσσο Στέφανο Μπερτάκη και Γιάννη Λούβαρη. Σημαντική είναι, επίσης, η στήριξη και το ενδιαφέρον του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάννα Γιάννη Μαραγκού.

 

Δράση ανακύκλωσης και αλληλεγγύης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όποιοι γονείς έχουν την δυνατότητα μπορούν να συνδράμουν στη λειτουργία του Πάρκου, προσκομίζοντας μεγάλου μεγέθους ποδήλατα (για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών), που ενδεχομένως δεν χρειάζονται, ανεξαρτήτως της κατάστασής τους, προκειμένου ο Δήμος να φροντίσει για την επισκευή και τη μετέπειτα χρησιμοποίησή τους για τις ανάγκες του Πάρκου.

Τα ποδήλατα μπορούν να τα φέρουν στο Πάρκο, κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Ιωσήφ Βακόνδιο (τηλ.: 6936556827). Θα δίνεται απόδειξη παραλαβής από το Δήμο.

(φωτό: syrostoday.gr)

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*