Σύρος: Ενώνουν δυνάμεις οι φορείς για την κοινωνική προσφορά

admin
05/04/2016 13:04
 
 
 

 

«Γέφυρα» συνεργασίας προς τους τοπικούς φορείς έριξε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση προκειμένου να αρθεί η πολυδιάσπαση που υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς και να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσεων.

Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, το γεγονός ότι πολλοί διαφορετικοί τοπικοί φορείς (δήμος, περιφέρεια, τοπικοί σύλλογοι κλπ.) δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας για να ανακουφίσουν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, «καταμερίζει» τα θετικά που προκύπτουν από αυτή τη δράση και (μάλλον) αποδυναμώνει την όλη προσπάθεια.

Για τον λόγο αυτό, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού των ενεργειών των προαναφερόμενων φορέων, προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος όσων χρειάζονται βοήθεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο αντιπεριφερειάρχης πρότεινε καταρχήν τη δημιουργία ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου, το οποίο στη συνέχεια θα αναλάβει τη δημιουργία ενός κοινού Μητρώου Δικαιούχων, καθώς και την εξεύρεση ενός κοινού χώρου διανομής τροφίμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η πρόταση του κ. Λεονταρίτη έγινε δεκτή από όσους βρέθηκαν στη συνάντηση, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν, παρόλο που δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι θα χρειαστεί χρόνος και θα πρέπει να εξεταστούν κάποια επιμέρους θέματα, ώστε να λειτουργήσει με επιτυχία το όλο εγχείρημα.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*