Σύρος: Παρέλαση στην ηλιόλουστη πλατεία Μιαούλη (φώτος)

admin
25/03/2016 18:38
 
 
 

 

Στην πλατεία Μιαούλη, με την καθιερωμένη παρέλαση, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο.

Ευτυχώς, ο καιρός στάθηκε σύμμαχος και αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, αντιπροσωπεία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Σύρου, τον Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Η σοφία της παράδοσης», τους μαθητές της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, τον Αθλητικό Σύλλογο Tae Kwon Do Ερμούπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, που παρέλασαν υπό τους ήχους του Φιλαρμονικής του δήμου.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Καπάκης, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων κλπ.

Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών.

Μετά την παρέλαση το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*