Έκτακτο βοήθημα θα λάβουν οι εποχιακοί εργαζόμενοι του Νεωρίου

admin
22/03/2016 14:59
 
 
 

 

Τη δέσμευση του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας ότι θα καταβληθεί οικονομικό βοήθημα στους έκτακτους – εποχιακούς εργαζόμενους του ναυπηγείου του Νεωρίου απέσπασε η Ένωση Υφαλ/στων – Ματσακ/στων Αμμοβολιστών και Καθαριστών Σύρου.

Επιπλέον – και σύμφωνα με την Ένωση – ο κ. Νεφελούδης δεσμεύθηκε για την ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ενσήμων που έχουν από την εργασία τους στο Νεώριο το 2015.

Η απόφαση για το ποιοι και με ποια κριτήρια δικαιούνται το βοήθημα θα παρθεί από το υπουργείο, ωστόσο το Σωματείο καταβάλλει προσπάθειες να δοθεί το βοήθημα σε όλους, ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων. Η συγκέντρωση των στοιχείων των εργαζομένων θα γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Υφαλ/στων – Ματσακ/στων Αμμοβολιστών και Καθαριστών Σύρου έχει ως εξής:

Συνάδελφοι,

μετά από συνεχείς οχλήσεις (γραπτές και προφορικές) του Σωματείου μας προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την άμεση ανάγκη καταβολής ενίσχυσης των εκτάκτων εργαζομένων του Νεωρίου Σύρου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταφέρουμε την δέσμευση του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη για την καταβολή εκτάκτου βοηθήματος

 Ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε επιπλέον ότι θα καλυφθούν ασφαλιστικά – ανεξάρτητα από αριθμό ενσήμων – όλοι οι συνάδελφοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα ο κ. Γενικός ζήτησε από το Σωματείο μας να συγκεντρώσει τα στοιχεία όλων των δυνητικών δικαιούχων. Το βοήθημα αυτό θα καταβληθεί μέσω του ΟΑΕΔ.

Κατόπιν αυτών, το Σωματείο μας προκειμένου να διευκολύνει, καλεί όλους τους συναδέλφους (εκτάκτους), ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ – που έχουν οποιοδήποτε αριθμό ενσήμων στο Νεώριο το 2015, (μέλη και μη του Σωματείου μας) να καταθέσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο / αρ. μητρώου ΙΚΑ και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού). Τα στοιχεία μπορούν να κατατεθούν το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 28 Μαρτίου. Τα στοιχεία συγκεντρώνονται στο Νεώριο (γραφείο εργολάβου – υπεύθυνη κ. Α. Μπάιλα  ώρες 8:00 -15:00 καθημερινά).

Επισημαίνουμε ότι η απόφαση για το ποιοί και με ποια κριτήρια (οικονομικά και ενσήμων) δικαιούνται το βοήθημα θα παρθεί από το Υπουργείο.

Το Σωματείο μας καταβάλλει προσπάθειες να δοθεί το βοήθημα σε όλους, ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*