Σε Μήλο και Κίμωλο ο Νίκος Συρμαλένιος

sirmalenios
admin
07/03/2016 13:43
 
 
 

 

Την Μήλο και την Κίμωλο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, αλλά και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Στη Μήλο ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ηλία Αποστολόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά τα ζητήματα λειτουργίας και στελέχωσης του Κ.Υ.

Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του κλάδου (ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου), με ιδιαίτερη αναφορά στην επιτάχυνση της αδειοδότησης των υπαίθριων εγκαταστάσεων των καταστημάτων της παραλίας (πέργκολες) και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Γιάννη Μάλλη καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Τέλος, ο κ. Συρμαλένιος είχε συνάντηση μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας (κοινοβουλευτικό έργο, φορολογικό, ασφαλιστικό, αξιολόγηση, προσφυγικό κλπ.), καθώς και τοπικά ζητήματα.

 

Ζητήματα καθημερινότητας απασχολούν την Κίμωλο

Στην Κίμωλο ο κ. Συρμαλένιος συνάντησε τον δήμαρχο Κώστα Βεντούρη, τον αντιδήμαρχο Τάκη Σάρδη και τον πρόεδρο του αγροτικού μελισσοκομικού συνεταιρισμού Αγγελέτο Κανά, με τους οποίους συζήτησε όλα τα φλέγοντα θέματα του νησιού, καθώς και τις δράσεις της δημοτικής αρχής.

Τα κυριότερα από αυτά είναι η βελτίωση του λιμανιού της Ψάθης, οι λιμενικές εγκαταστάσεις και οι εναλλακτικές τοποθεσίες για την ασφαλή και ταχεία εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μήλου – Κιμώλου, η εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας της αφαλάτωσης για την οριστική αντιμετώπιση της υδροδότησης, η ανάδειξη του Κάστρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και ιστορικής διαδρομής του νησιού, η χρονική επέκταση της λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου κ.α.

Σε όλα τα παραπάνω θέματα, ο κ. Συρμαλένιος επανέλαβε τη δέσμευση ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων θα συνεχίσουν να προωθούν με όλους τους πρόσφορους τρόπους ταχείες λύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ παραμένει αυτονόητη η διαρκής επικοινωνία με όλους τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*