ΕΚΑΒ Μυκόνου και Σαντορίνης εκπέμπουν SOS!

admin
07/03/2016 08:15
 
 
 

 

Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης παρουσιάζουν τα ΕΚΑΒ Μυκόνου και Σαντορίνης, με αποτέλεσμα δεκάδες βάρδιες να μένουν ακάλυπτες και να υπάρχει αδυναμία στο να εξυπηρετούνται οι επείγουσες διακομιδές περιστατικών στα Κέντρα Υγείας των δύο νησιών.

Κι ενώ σε λίγο καιρό θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική «αυλαία» για Μύκονο και Σαντορίνη, που κάθε χρόνο υποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, το σοβαρό έλλειμμα που παρατηρείται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, απειλεί να αμαυρώσει το προφίλ τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς σε έγγραφο του προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, βάσει στατιστικών στοιχείων, κατά τη θερινή περίοδο, μη υπολογιζόμενων των επισκεπτών κρουαζιέρας, στο νησί υπάρχουν σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 110.000 άνθρωποι (επισκέπτες, εργαζόμενοι, μόνιμοι κάτοικοι), ενώ όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (Δήμος, Πολεοδομία, Κέντρο Υγείας, Αστυνομία, Λιμενικό κλπ.), είναι υποστελεχωμένες ακόμη και για να εξυπηρετήσουν ένα νησί 11.000 κατοίκων.

 

Η πρόταση του δήμου Μυκόνου

Ο δήμαρχος Μυκόνου προχωρά ένα βήμα παρακάτω και κάνει γνωστή στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ την πρόταση τροπολογίας που απέστειλε πρόσφατα στον υπουργό Εσωτερικών, με την οποία προτείνεται να δίνεται η δυνατότητα στον δήμο, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, να παρέχει στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ επιχορήγηση για κατάλληλο κατάλυμα διαμονής, καθώς και διατροφής. Μάλιστα, ζητά από τον κ. Καρακατσιανόπουλο να πιέσει κι αυτός από την πλευρά του για την προώθηση αυτής της τροπολογίας.

Επιπλέον, ο δήμος Μυκόνου υπέγραψε τριμερή σύμβαση με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προκειμένου να διαθέσει οδηγό-δημοτικό υπάλληλο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν επιθυμεί να ρισκάρει η χώρα μας να εκτεθεί διεθνώς από ένα ατυχές περιστατικό, δεδομένης της προβολής που λαμβάνει το νησί μας» τονίζει ο κ. Κουκάς, ο οποίος αναμένει την έγκαιρη παρέμβαση του προέδρου του ΕΚΑΒ τόσο για την τρέχουσα περίοδο, όσο και για τους θερινούς μήνες, αλλά και την στελέχωση του ΕΚΑΒ καθ’ υπόδειξη του και σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Το έγγραφο του δημάρχου Μυκόνου

Τα προγράμματα των οδηγών-πληρωμάτων ασθενοφόρου που καταρτίστηκαν από το ΕΚΑΒ Παράρτημα Θήρας για το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου έως και 6 Μαρτίου

*Οι ακάλυπτες βάρδιες πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Θήρας, καθώς και η άμεση ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Μυκόνου ήταν τα θέματα των δύο αναφορών που κατέθεσαν για τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.

(φωτό: mykonosdaily.gr)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*