ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: «Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν δικάζονται»

admin
03/03/2016 15:26
 
 
 

 

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να μπει η υπόθεση στο αρχείο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, με αφορμή την επερχόμενη δίκη 11 ατόμων για τα επεισόδια που έγιναν πριν από 5 χρόνια, κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο.

«Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν δικάζονται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Μετά τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, 11 συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη την Δευτέρα 7 Μάρτη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ακραία κοινωνική αναταραχή που δημιούργησε η υπογραφή του πρώτου μνημονίου, τη δίκαιη διαμαρτυρία των πολιτών, την απολογητική στάση της αστυνομίας με «χίλιες συγγνώμες» και μια ΕΔΕ που ποτέ δεν πληροφορηθήκαμε αν ολοκληρώθηκε, τις έωλες κατηγορίες που αποδίδονται στους συμπολίτες μας (ο κουκουλονόμος καταργήθηκε ήδη από την κυβέρνηση με τον ν.4322/2015) και την αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε από την ακραία βία που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις, θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποσύρει τις κατηγορίες και να θέσει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν δικάζονται.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*