Καθαρισμός παραλίας στην Αμοργό από αλιείς και εθελοντές

Άκης Αξαόπουλος
06/04/2021 12:15
 
 
 

 

Από την παραλία της Βλυχάδας κοντά στα Κατάπολα, ξεκίνησε στην Αμοργό η υλοποίηση του προγράμματος «Αμοργόραμα» για τη συλλογή πλαστικών απορριμμάτων και παλαιών διχτυών από τις παραλίες του νησιού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού με την δυναμική υποστήριξη του Δήμου Αμοργού. Η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλες παραλίες του νησιού.

Η αρχή έγινε την Κυριακή 4 Απριλίου, με τους εθελοντές να επιβιβάζονται στα αλιευτικά σκάφη των Γιάννη Ψακή και Νικόλα Βεκρή και αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μάζεψαν συνολικά 150 σακούλες απορριμμάτων με πλαστικά καθώς και αρκετά ξύλα.

Τα συλλεγόμενα πλαστικά θα μεταφερθούν σε έναν ειδικά τοποθετημένο κάδο στα Κατάπολα, για να οδηγηθούν με οργανωμένο τρόπο στην ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη δράση καθαρισμού παραλίας σε συνεργασία με τους αλιείς του νησιού μας. Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν και αφιέρωσαν εθελοντικά το χρόνο τους για να κάνουμε την Αμοργό μας πιο καθαρή».

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*