ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων: «Η υγεία στα νησιά αποτελεί παράγοντα επιβίωσης για τους νησιώτες»

admin
18/02/2016 10:06
  •  
  •  
  •  

Κάθετα αντίθετη στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την επιβάρυνση των προϋπολογισμών των δήμων για την κάλυψη των δαπανών των δημόσιων δομών υγείας είναι η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων.

Η ΟΝΝΕΔ χαρακτηρίζει τη ρύθμιση ως «ομολογία της χρεοκοπίας», στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση το δημόσιο σύστημα υγείας και τονίζει ότι στις Κυκλάδες – όπου η υγεία ήδη «νοσεί» – το συγκεκριμένο μοντέλο όχι μόνο θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των νησιωτών, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

 

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων έχει ως εξής:

Με μεγάλη μας έκπληξη παρατηρούμε μία ακόμα πράξη ανευθυνότητας και απαξίωσης των κατοίκων των νησιών μας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Παρά τις μεγάλες προεκλογικές δεσμεύσεις τους για υπεράσπιση της νησιωτικότητας και αναζωογόνηση των απαραίτητων δομών των νησιωτικών περιοχών με ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι  άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.).

Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος και επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικά στην περίπτωση των νησιωτικών περιοχών των Κυκλάδων, με τα γνωστά προβλήματα στον τομέα της υγείας στα οποία έχουμε πολλές φορές αναφερθεί και με τους πολλούς μικρούς και αρκετά επιβαρυμένους οικονομικά δήμους το συγκεκριμένο μοντέλο καταδικάζει τους κατοίκους της περιοχής να κινδυνεύουν όχι απλά με υποβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά με την ίδια τους της ζωή καθώς το ήδη «άρρωστο» σύστημα υγείας στην περιοχή μπορεί να τιναχθεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή.

Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ καλεί όλους τους υπευθύνους να αντιδράσουν και τον αρμόδιο υπουργό να ανακαλέσει την συγκεκριμένη διάταξη που δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν στο νησιωτικό χώρο. Η υγεία στα νησιά δεν αποτελεί ευχολόγιο, αποτελεί κοινωνικό αγαθό και παράγοντα επιβίωσης για τους νησιώτες και όχι πεδίο πειραματισμών.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.