Χειμωνιάτικη αποστολή εξερεύνησης της Γυάρου μέσω Facebook

admin
12/02/2016 14:51
 
 
 

Καιρού επιτρέποντος, στις 17 Φεβρουαρίου το σκάφος του WWF Ελλάς με τους συνεργάτες της οργάνωσης Χρήστο Παπαδά και Ελίνα Σαμαρά (η ομάδα του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE), θα βρεθεί στη Γυάρο και μέσω ενός event στο Facebook θα μοιραστεί μυστικά, εμπειρίες και πανέμορφα τοπία του νησιού, ενώ θα συζητάει σε πραγματικό χρόνο με τους ενδιαφερόμενους.

Ο Χρήστος και η Ελίνα, για μια ολόκληρη μέρα, θα βρίσκονται σε χειμωνιάτικη αποστολή: θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά της Γυάρου, θα μπουν στις φυλακές της εξορίας και θα σκαρφαλώσουν μέχρι την πανοραμική κορυφή του νησιού. Την αποστολή θα μπορούν να παρακολουθούν σε ζωντανή αναμετάδοση οι συμμετέχοντες στο event, στέλνοντας ταυτόχρονα τις σκέψεις και τις ερωτήσεις τους.

 

Τι γνωρίζουν οι κάτοικοι της Σύρου για τη Γυάρο;

Η ομάδα του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE συνομίλησε με αρκετούς πολίτες στους δρόμους της Σύρου, θέλοντας να ανακαλύψει την εικόνα που έχουν για τη γειτονική τους Γυάρο. Ποιες ήταν οι απαντήσεις τους και κατά πόσο θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον πρώην τόπο εξορίας και τα μυστικά που κρύβει;

Δείτε το video εδώ

 

Καταδυτικά μονοπάτια: αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου
Οι συμμετέχοντες εικονικά στην αποστολή της 17ης Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία να δουν «ζωντανά» μια ακόμη βουτιά για τη δημιουργία υποβρύχιων μονοπατιών.
Η Γυάρος, απομονωμένη και ανεμοδαρμένη, κρύβει πολλά μυστικά κάτω από τα ταραγμένα, πολλές φορές απροσπέλαστα νερά της. Στόχος του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE είναι η διατήρηση του φυσικού της πλούτου και η ανάδειξή του μέσω μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Για τον σκοπό αυτό, η Ομάδα Πεδίου δουλεύει για τη δημιουργία Υποβρύχιων Μονοπατιών, τα οποία είναι εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και βιωματικής εμπειρίας της θάλασσας.
Ταυτόχρονα είναι και τουριστικά προϊόντα για την προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, στα σχέδια της μελλοντικής Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής.

Φυλακές εξορίας: πώς είναι σήμερα;
Το πρώην «θανατονήσι», όπως το αποκαλούσαν οι εξόριστοι, κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Ένα φορτίο που δεν αποτυπώνεται πουθενά αλλού πιο ξεκάθαρα παρά στο επιβλητικό κτίριο των φυλακών. Πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να το επισκεφτούν, ενώ τα «απομεινάρια» της ιστορίας μας είναι ορατά σε όλους τους γύρω κόλπους.
Στις 17 Φεβρουαρίου, όσοι συμμετάσχουν στο event, θα ζήσουν μια μοναδική αποτύπωση με video και φωτογραφίες.

 

*Τι θέλετε να δείτε τη μέρα της εξερεύνησης; Τι ερωτήσεις ή σκέψεις έχετε που θα θέλατε να απαντηθούν μέσα από την αποστολή μας; Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο cycladeslife@wwf.gr.
* Κάντε το δικό σας ρεπορτάζ, ανεβάζοντας την άποψή σας για τη Γυάρο στο λογαριασμό σας στα social media. Τελικά πρόκειται για ένα αδιάφορο ξερονήσι ή μια πηγή νέας ζωής που πρέπει να προστατευτεί;
* Όσοι δεν διαθέτουν σελίδα Facebook, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το event μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης 

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*