Πάρος: Καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός Νάουσας;

admin
11/02/2016 16:45
 
 
 

 

Η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας στην Πάρο προτάθηκε κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Νότιο Αιγαίο, κάτι που βρίσκει πλήρως αντίθετη την τοπική κοινωνία.

Ο Αστυνομικός Σταθμός τελεί υπό αναστολή λειτουργίας, λόγω λήξεως του συμβατικού χρόνου μίσθωσης του οικήματος στέγασης, ωστόσο κατόπιν συλλογικής προσπάθειας του δήμου Πάρου, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, της Αστυνομικής Αρχής και των κατοίκων του νησιού, βρέθηκε νέο οίκημα στέγασης που πληροί τις προϋποθέσεις, με μίσθωμα που είναι εντός του επιτρεπόμενου ορίου που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, στις 8 Ιανουαρίου εστάλη επιστολή από το Γραφείο Δημάρχου Πάρου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στον Αστυνομικό Δ/ντή Κυκλάδων, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού, να μην καταργηθεί και να επαναλειτουργήσει στο νέο προτεινόμενο οίκημα.

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα καταργήθηκε και ο Αστυνομικός Σταθμός Μαρπησσας.

 

«Άδικη η κατάργηση – Θα υποβαθμιστεί η ασφάλεια»

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του στην προτεινόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού της Νάουσας.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι άδικο και θα επιφέρει δραματική υποβάθμιση της ασφάλειας, όχι μόνο στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, αλλά και στις γύρω κοινότητες, διότι εξυπηρετεί/καλύπτει μια περιοχή περίπου 7.000 μόνιμων κατοίκων, η οποία δεν περιλαμβάνει μόνο την Κοινότητα της Νάουσας, αλλά και τέσσερις επιπλέον Κοινότητες πλησίον αυτής και της οποίας ο πληθυσμός, κατά τη θερινή περίοδο, δεκαπλασιάζεται, δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού, με έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, όπου παρατηρούνται συχνά κρούσματα κλοπών και παραεμπορίου, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες και έχουν συμβεί δύο ένοπλες ληστείες μέχρι τώρα.

 

«Απαραίτητη η ύπαρξη και λειτουργία του Α.Σ.»

Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο, «κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη και λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας που καλύπτει μια τόσο μεγάλη εδαφική και πληθυσμιακή περιφέρεια της Πάρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ήδη καταργηθεί προσφάτως ο Αστυνομικός Σταθμός της Μάρπησσας και σε περίπτωση που καταργηθεί και ο Αστυνομικός Σταθμός της Νάουσας θα λειτουργεί μόνο το Αστυνομικό Τμήμα που έχει έδρα την Παροικιά, γεγονός που κατά τη γνώμη μας, θα καταστήσει δυσχερή την αστυνόμευση, όχι μόνο στη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό του νησιού, αλλά και σε ολόκληρο το νησί γενικότερα.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου ζητά από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο τη διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας, αλλά και την επαναλειτουργία του και στέγαση του στο νεοευρεθέν οίκημα και γενικότερα την ενίσχυση όλης της αστυνομικής δύναμης του νησιού.

*Οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνιος Συρίγος κατέθεσαν αναφορά για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το πρακτικό 1/2016 με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου σχετικά με την «κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας Πάρου».

(φωτό: el.aegeanair.com)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*