Κυκλάδες: 177 κρούσματα κορωνοϊού το Φεβρουάριο – Τα περισσότερα από το ξεκίνημα της πανδημίας

Newsroom
02/03/2021 00:51
 
 
 

 

177 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το Φεβρουάριο στις Κυκλάδες με την ΠΕ Σαντορίνης, τη Σύρο και τη Μύκονο να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα.

Στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων τα κρούσματα κορωνοϊού είναι ανύπαρκτα ή ελάχιστα το Φεβρουάριο, όμως ο συνολικός αριθμός στο νομό είναι ιδιαίτερα υψηλός (ο υψηλότερος από την εμφάνιση της πανδημίας), αφού τόσο στις αρχές του μήνα όσο και τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε επιδημιολογική έξαρση στην ΠΕ Σαντορίνης, στη Μύκονο και στη Σύρο, που την Παρασκευή μπήκε ανάμεσα στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου», αλλά και στη Νάξο.

Στις αρχές του μήνα επιδημιολογική έξαρση παρουσίασε η Σαντορίνη και η Μύκονος, νησιά τα οποία «βάφτηκαν» κόκκινα στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας και μπήκαν σε «σκληρό lockdown» στις 6 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, σε Μύκονο και Σαντορίνη προς τα τέλη του μήνα τα κρούσματα έπεσαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα στις 19 Φεβρουαρίου να ανακοινωθεί χαλάρωση των μέτρων στη Σαντορίνη και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη Μύκονο. Την ίδια μέρα «κοκκίνησε» η Σύρος που κατά τη διάρκεια του μήνα παρουσίασε επιδημιολογική έξαρση.

Επιδημιολογική έξαρση σημειώθηκε και στη Νάξο στα τέλη Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στο Φιλώτι, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού δεν οδήγησαν σε «σκληρό lockdown».

Ειδικότερα, τα 177 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ κατά το μήνα Φεβρουάριο 2021 στις Κυκλάδες αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες και τα νησιά:

– ΠΕ Θήρας: 59 (Ιανουάριος: 56, Δεκέμβριος: 8, Νοέμβριος: 24, Οκτώβριος: 26)
– Σύρος: 41 (Ιανουάριος: 0, Δεκέμβριος: 2, Νοέμβριος: 23, Οκτώβριος: 5)
– Μύκονος: 40 (Ιανουάριος: 53, Δεκέμβριος: 3, Νοέμβριος: 18, Οκτώβριος: 10)
– ΠΕ Νάξου: 31 (Ιανουάριος: 5, Δεκέμβριος: 13, Νοέμβριος: 12, Οκτώβριος: 43)
– ΠΕ Μήλου: 3 (Ιανουάριος: 2, Δεκέμβριος: 12, Νοέμβριος: 4, Οκτώβριος: 3)
– Άνδρος: 2 (Ιανουάριος: 0, Δεκέμβριος: 0, Νοέμβριος: 7, Οκτώβριος: 1)
– ΠΕ Κέας-Κύθνου: 1 (Ιανουάριος: 2, Δεκέμβριος: 2, Νοέμβριος: 10, Οκτώβριος: 13)

Συνολικά στις Κυκλάδες τα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ τους προηγούμενους μήνες, είναι:

Οκτώβριος: 105
Νοέμβριος: 123
Δεκέμβριος: 42
Ιανουάριος: 118
Φεβρουάριος: 177

(Visited 726 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*